Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών: Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Με καθυστέρηση ενός 15’ ξεκίνησε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. “Παγωμένο” το κλίμα και μόνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον μεταβατικό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη ήταν χαμογελαστοί.

Πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 12 ακριβώς, έφθασε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Με διαφορά λίγων λεπτών ακολούθησαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Ακολούθησαν ο Γιάννης Πλακιωτάκης και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Στις 12.10 έφθασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και στις 12.12 στην αίθουσα μπήκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί σηκώθηκαν όρθιοι για να χαιρετίσουν δια χειραψίας τον κ. Παυλόπουλο. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάθισε εκ δεξιών (!) του Προέδρου, με τη Φώφη Γεννηματά δίπλα του και δίπλα στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κάθισε ο Πάνος Καμμένος. Αριστερά του κ. Παυλόπουλου κάθισε ο μεταβατικός πρόδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, δίπλα του ο Σταύρος Θεοδωράκης και πιο δίπλα ο Βασίλης Λεβέντης.

Το κύριο χαρακτηριστικό των πρώτων λεπτών της συνάντησης ήταν η… “παγωμάρα”, αφού οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί ήταν “μαγκωμένοι” και ακόμη κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν σκυθρωπός. Αντίθετα, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν χαμογελαστός και είχε έναν σύντομο διάλογο με τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στις 12.15 έκλεισαν οι πόρτες της αίθουσας του Προεδρικό Μεγάρου και άρχισε η σύσκεψη. Απών είναι ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ δεν έχει κληθεί ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε