Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Συνάντηση Αβραμόπουλου – Βεστερβέλε στο Βερολίνο

Συνάντηση Αβραμόπουλου – Βεστερβέλε στο Βερολίνο

Διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα βρίσκεται στη γερμανική πρωτεύουσα την Κυριακή 19 και τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012, όπου και θα έχει διαβουλεύσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, κατόπιν προσκλήσεως του τελευταίου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και κατόπιν θα ακολουθήσει το γεύμα εργασίας και οι δηλώσεις των δύο υπουργών.

Ο κ. Αβραμόπουλος εκτός από τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του, θα έχει συνάντηση και με τον πρώην αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς Ντίτριχ Γκένσερ.

Σύμφωνα με πηγές του ΥπΕξ που μίλησαν στο ΑΜΠΕ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών ήταν από τους πρώτους που συνεχάρη τον κ. Αβραμόπουλο όταν ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών και τον προσκάλεσε στο Βερολίνο.

«Θα είναι μια ευκαιρία να συζητήσουν οι δυο υπουργοί για όλες τις εξελίξεις στην Ευρώπη και τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης, καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα. Επίσης θα συζητήσουν για θέματα εξωτερικής πολιτικής όπως οι περιφερειακές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια και φυσικά στη Συρία, ενώ θα συζητηθούν και ζητήματα διμερούς συνεργασίας» σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Αβραμόπουλου με Ερντογάν και Βεστερβέλε

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε