Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Συνεδρίαση ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: “Σκοτωμός” για τις ποσοστώσεις – Σπάει στα δύο η Πολιτική Γραμματεία

ΦΩΤΟ INTIME
ΦΩΤΟ INTIME

– Πρόβλημα και πάλι με τις ποσοστώσεις στα όργανα του κυβερνώντος κόμματος
– Σπάει στα δύο η Πολιτική Γραμματεία, σε 11μελες πολιτικό και 16μελες εκτελεστικό συμβούλιο
– Με την κυβέρνηση θα ασχολείται το ένα και με τα θέματα του κόμματος το έτερο
– Μοναδικός υποψήφιος γραμματέας του κόμματος και πάλι ο Παναγιώτης Ρήγας

Οι περίφημες… ποσοστώσεις, που ταλαιπώρησαν τον Αλέξη Τσίπρα και στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τον ανάγκασαν να καλέσει τους συνέδρους να “ξανασκεφτούν” τι ψήφισαν και να ψηφίσουν εκ νέου, αποτελούν “αγκάθι” τώρα και για την Κεντρική Επιτροπή.

Αν και έχουν περάσει αρκετές ώρες από το τέλος της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, οι διαδικασίες προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς καθώς οι διαφωνίες σχετικά με τις ποσοστώσεις κυβερνητικών και γυναικών παραμένουν.

Μόλις το Σάββατο άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν εκπρόσωποι όλων των τάσεων για να βρεθεί φόρμουλα για τη συγκρότηση της γραμματείας, με τον Αλέξη Τσίπρα να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τις απαιτήσεις των στελεχών του.

Η νέα δομή της Πολιτικής Γραμματείας

Να συνδεθεί περισσότερο με την κυβέρνηση, ώστε να την ελέγχει πιο ουσιαστικά επιχειρεί η νέα δομή που αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή για την Πολιτική Γραμματεία. Το νέο όργανο θα αριθμεί 29 μέλη (11 πολιτικό συμβούλιο, 16 εκτελεστικό, 2 ο πρόεδρος και ο γραμματέας) και θα χωρίζεται σε δύο “υποόργανα”.

Το μεν πρώτο θα είναι το 11μελες πολιτικό συμβούλιο που θα αντικαταστήσει την άτυπη κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Τσίπρα που γινόταν κάθε Δευτέρα. Το πολιτικό συμβούλιο θα ασχολείται περισσότερο με τα ζητήματα της κυβέρνησης και όπως είναι λογικό θα απαρτίζεται κυρίως -αν όχι εξ ολοκλήρου- με κυβερνητικά στελέχη. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία τόσο του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, όσο και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη στο εν λόγω όργανο.
Το δε 16μελες εκτελεστικό συμβούλιο, θα ασχολείται περισσότερο με τα θέματα του κόμματος και τις σχέσεις αυτού με την κυβέρνηση.

Η ψηφοφορία για τα δύο όργανα ξεκινά εντός ολίγου, με δύο κάλπες για κάθε ένα από τα δύο υποόργανα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα, είναι και πάλι ο Παναγιώτης Ρήγας. Τα μέλη του νέου οργάνου θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο στο ένα από τα δύο υποόργανα, εκτός του προέδρου και του γραμματέα του κόμματος.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Μαραθιάς – Επιμέλεια: Αντώνης Αναστάσοπουλος

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε