Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Θ. Αναστασιάδης στην Εξεταστική: Πληρώνουμε όλα μας τα δάνεια

Θ. Αναστασιάδης στην Εξεταστική: Πληρώνουμε όλα μας τα δάνεια

Μαραθώνια ήταν η κατάθεση του Θέμου Αναστασιάδη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. Ο Πρόεδρος του Ομίλου Πρώτο Θέμα, είπε ότι όλα τα δάνεια που έχει λάβει είναι διαφανή, ενήμερα και εξυπηρετούνται.

Είπε ακόμα ότι τα 5 τελευταία χρόνια στο Πρώτο Θέμα είναι κερδοφόρα. «Πληρώνουμε όλα τα δάνεια. Δεν θα υπάρξει κανένας νομικός ή άλλος τρόπος για να μας κλείσουν. Θα μείνουμε ανοικτοί και θα βοηθήσουμε και τα άλλα μέσα να μην κλείσουν», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Όλα τα δάνεια των εταιρειών του ομίλου είναι απολύτως νόμιμα, διαφανή και εξασφαλισμένα, καλύπτονται από ενεχυριάσεις και εγγυήσεις και είναι εξυπηρετούμενα από την αρχή μέχρι σήμερα και διαβεβαιώ θα καλύπτονται και μέχρι τέλους. Επίσης, πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στους εργαζόμενους και τους προμηθευτές μας κάθε μήνα, πληρώνουμε την Εφορία και τα ασφαλιστικά μας ταμεία».

Επτά ώρες κατέθετε ο κ. Αναστασιάδης στην Εξεταστική. Είπε ακόμα ότι όλα τα δάνεια είναι εξασφαλισμένα και για να μπορούν να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους από το 2010 μέχρι το 2014 έβαλαν από την τσέπη τους το συνολικό ποσό των 12,5 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα για να δώσει έμφαση είπε ότι καλές συστάσεις για την εταιρεία του έδωσαν γραπτώς στην Εξεταστική Επιτροπή ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο τέως κεντρικός τραπεζίτης Γιώργος Προβόπουλος, ο ελεγκτής της ΤτΕ κ. Πάσχας και τέσσερις μεγάλοι τραπεζίτες, οι κύριοι Πουλόπουλος, Φραγκιαδάκης, Μαντζούνης και Καραβίας. Πρόσθεσε ότι έχουν ήδη εξασφαλισμένη την καταβολή των δανείων για τα επόμενα δύο χρόνια.

«Οι δόσεις των δανείων μας είναι ουσιαστικά προπληρωμένες έως το 2019 με ενέχυρο μετρητά εξ ιδίων κεφαλαίων των μετόχων, ύψους 7 εκατ.ευρώ, τα έσοδα από την κυκλοφορία της εφημερίδας μας που είναι 150.000 ευρώ την εβδομάδα και άλλες προσωπικές και εταιρικές εγγυήσεις (έσοδα διαφημίσεων)» τόνισε ο Θέμος Αναστασιάδης.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε