Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τι θα ζητήσει ο πρωθυπουργός από τον Αντώνη Σαμαρά

Σύμφωνα με τη φημολογία που υπάρχει δεν αποκλείεται ο κ. Παπανδρέου να του ζητήσει να τον συνοδεύσει στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η είδηση ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε συνάντηση την Τρίτη με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει όργιο φημών για το ποιά θα είναι τα θέματα που θα θέσει ο κ. Παπανδρέου στον κ. Σαμαρά και φυσικά ποιές θα είναι οι απαντήσεις.

Κυβερνητικοί κύκλοι διαρρέουν πως δεν είναι απίθανο ο πρωθυπουργός να ζητήσει από τον κ. Σαμαρά να τον συνοδεύσει στις Βρυξέλλες την Κυριακή στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής, προκειμένου να αποτελέσει αυτό το γεγονός μοχλό πίεσης στους ευρωπαίους, αλλά φυσικά και να πέρασει το μήνυμα της ενότητας στο εσωτερικό της χώρας.

Πολλοί υπουργοί μην γνωρίζοντας τις προθέσεις του πρωθυπουργού φέρονται να δήλωσαν πως πρέπει επιτέλους να μάθουν οι βουλευτές με ποιό πλαίσιο πάμε την Κυριακή στη Σύνοδο Κορυφής, ώστε να μην δοθεί η εντύπωση πως δεν διεκδικούμε τίποτα και περιμένουμε τις αποφάσεις απέξω. Στους υπουργούς αυτούς είναι ο κ. Ρέππας, ο κ. Μπεγλίτης, ο κ. Σκανδαλίδης και η κα Ξενογιαννακοπούλου.

Αντίθετα το σενάριο της συγκυβέρνησης θεωρείται απίθανο, καθώς όπως αναφέρουν συνεργάτες του κ. Σαμαρά ήδη η Νέα Δημοκρατία έχει τοποθετηθεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και είναι αρνητική, καθώς όπως έχει υπογραμμίσει πολλάκις “δεν μπορεί να συγκυβερνήσει σε ένα λάθος”.

Σίγουρα πάντως, όπως και σε όλες τις μέχρι τώρα συναντήσεις τους, ο κ. Σαμαράς θα ακούσει από τον πρωθυπουργό τη στάση που προτίθεται να κρατήσει για τη χώρα εν όψει της Συνόδου Κορυφής την Κυριακή στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, δεν αποκλείεται όπως αφήνει να διαρρεύσει η Νέα Δημοκρατία να τεθούν και θέματα εσωτερικής επικαιρότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Παπανδρέου ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς – Βλέπει Σαμαρά αύριο στις 19:00

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε