Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Το αντίο του πολιτικού κόσμου στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Το αντίο του πολιτικού κόσμου στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Ένας – ένας οι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες του τόπου αποχαιρετούν τον πρώην πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο οποίος πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 99 ετών.

«Κορυφαίο πολιτικό ηγέτη» που «άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου» χαρακτηρίζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ.
Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας:
«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αφήνει, ως κορυφαίος Πολιτικός Ηγέτης, ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του Τόπου μας. Στίγμα το οποίο συνθέτουν, μεταξύ άλλων, ιδίως η αφοσίωση στα Δημοκρατικά Ιδεώδη και στις αρχές της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας καθώς και η υπεράσπιση της Πατρίδας υπό όρους έμπρακτης συνέπειας και συναίνεσης.
Αιωνία η μνήμη του».

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που απεβίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης.
Στη δήλωσή του αναφέρει: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε από τις πρωταγωνιστικές μορφές της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας του τόπου μας. Πρωτοεκλεγείς το 1946, υπήρξε μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας επί έξι δεκαετίες ως βουλευτής, υπουργός, αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός, ενώ με την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας συνελήφθη και ανέπτυξε αντιστασιακή δράση από το εξωτερικό όπου μετέβη στη συνέχεια.
Ως πολιτική και κοινοβουλευτική προσωπικότητα άφησε έντονο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή με την ενεργό παρουσία του σε κρίσιμες περιόδους της χώρας και με το πάθος της συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα, το οποίο τον χαρακτήριζε. Θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ιδιαίτερα στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη».

“Λυπηρό γεγονός” χαρακτηρίζει τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
“Ο θάνατος του κ. Μητσοτάκη είναι ένα λυπηρό γεγονός. Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους οικείους του” αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος σε ανάρτησή του στο twitter.

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εκφράζει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε σημαντική και ισχυρή προσωπικότητα που σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου στην μεταπολεμική περίοδο. Παρέμεινε ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή, πιστός στις απόψεις του για την παράταξή του και τη χώρα. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει στη δήλωσή της για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

Με ένα tweet ο Σταύρος Θεοδωράκης λέει το δικό του αντίο

Με ένα tweet και ο Πάνος Καμμένος αποχαιρέτισε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια του παλαίμαχου της πολιτικής Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μία πολυτάραχη ζωή από την οποία δεν έλειπαν τα λάθη, ο εκλιπών σημάδεψε την εποχή του και είχε πολλούς και πιστούς φίλους, αλλά και πολλούς επικριτές. Εκφράζουμε στην οικογένεια του τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εκφράζει, με συλλυπητήρια δήλωσή του, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικής Ασφάλειας και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κάνοντας λόγο για την «τελευταία μεγάλη προσωπικότητα μιας εποχής που σφράγισε τη μεταπολεμική ιστορία της χώρας».
«Αποχαιρετούμε με σεβασμό, συγκίνηση, τιμή, αναγνώριση και αγάπη τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Την τελευταία μεγάλη αυτή προσωπικότητα μιας εποχής που σφράγισε την μεταπολεμική ιστορία της χώρας. Μια ηγετική μορφή που την διέκρινε σύνεση, ρεαλισμός, πατριωτική ευθύνη, ενορατικότητα και πολιτική τόλμη και της οποίας η προσφορά και παρακαταθήκη στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η Ελλάδα είναι σήμερα οδηγός σκέψεων και πράξεων» σημειώνει ο κ. Αβραμόπουλος.
«Στέκομαι με σεβασμό στη μνήμη του και βαθιά αναγνώριση της καθοριστικής συμβολής του στην πολιτική μου διαδρομή και στη διαμόρφωση των αρχών της και μοιράζομαι τα ανθρώπινα συναισθήματα που συνοδεύουν αυτόν τον αποχωρισμό με τον Κυριάκο, την Ντόρα, την Αλεξάνδρα, την Κατερίνα και τις οικογένειες τους. Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη η ελληνική ιστορία έχει κατατάξει στην κατηγορία των μεγάλων φυσικών ηγετών», καταλήγει ο Έλληνας Επίτροπος, στο συλλυπητήριο μήνυμά του.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε