Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Το τελικό κείμενο της συμφωνίας συζητούν κυβέρνηση και θεσμοί

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κείμενο στο οποίο θα καταγράφονται τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων, θα επεξεργαστούν και θα συντάξουν κατά πάσα πιθανότητα απόψε ή το αργότερο αύριο το πρωί αν οι διαπραγματεύσεις με τα σημερινά θέματα τραβήξει σε μάκρος.

Θα πρόκειται για ένα κείμενο στο οποίο θα καταγραφούν με ακρίβεια τα σημεία στα οποία έχει επέλθει συμφωνία, εκείνα στα οποία υπάρχουν διαφορές, ενώ θα συμπεριλαμβάνονται οι θέσεις και τα επιχειρήματα της κάθε πλευράς.

Το κείμενο αυτό αφού συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές θα αποτελέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη βάση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων σε πρώτη φάση και σε επίπεδο κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στόχος είναι να υπάρξει το τελικό κείμενο συμφωνίας ως τις 28 Νοεμβρίου που θα συνεδριάσει το Euro Working Group και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό το αργότερο ως το πρωί της 5η Δεκεμβρίου.

Κι αυτό γιατί σε περίπτωση που δεν έχει υπάρξει συμφωνία ως τις 28 Νοεμβρίου, θα συνεδριάσει εκτάκτως πάλι το Euro Working Group πριν από το Eurogroup, το οποίο θα εξετάσει το ζήτημα της συμφωνίας και θα συζητήσει τη βραχυπρόθεσμη ρύθμιση του χρέους το απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου.

Προς το παρόν το μεγάλο ¨αγκάθι¨ παραμένουν τα εργασιακά τα οποία συζητήθηκαν το απόγευμα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ενώ ξαφνικά ανέκυψε ¨αγκάθι¨ και στην εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων.

Για το τελευταίο στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι θα ξεπεραστεί και δεν θα αποτελέσει εμπόδιο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε