Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τους βασικούς άξονες της Δημοκρατικής Αριστεράς παρουσίασε ο Φ. Κουβέλης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τους βασικούς άξονες των πολιτικών θέσεων της Δημοκρατικής Αριστεράς παρουσίασε ο Φώτης Κουβέλης, στην πρώτη πολιτική συγκέντρωση του νέου κόμματος.

Στόχος του νέου κόμματος είναι να φέρει την πολιτική στους πολίτες και τους πολίτες στην πολιτική και τόνισε ότι θεμέλιο των προτάσεων και της συγκρότησης της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι οι ανανεωτικές ιδέες, ο δημοκρατικός σοσιαλισμός, ο αριστερός ευρωπαϊσμός, η μεταρρυθμιστική στρατηγική και η οικολογική παρέμβαση και εγρήγορση, είπε ο επικεφαλής του κόμματος, Φώτης Κουβέλης.

Αυτή την κρίσιμη περίοδο, είπε ο κ. Κουβέλης, η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από μια σύγχρονη δημοκρατική Αριστερά, με δυναμική την παρουσία της στη διαμόρφωση κοινωνικών προοδευτικών συσπειρώσεων και αυτό το κενό μόνο η Δημοκρατική Αριστερά μπορεί να καλύψει, ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η χώρα.

Αναφερόμενος στις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, ο Φώτης Κουβέλης έκρινε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης αποδομούν και ανατρέουν τα δικαιώματα των πολιτών και στερούν το δικαίωμα στη σύνταξη από τις επόμενες γενιές, σημειώνοντας ότι η δική μας θέση είναι δεμένη με την παράδοση της ελληνικής αριστεράς, της πατριωτικής στάσης ευθύνης όταν η χώρα και η κοινωνία βρίσκεται σε μεγάλους κινδύνους. Ο κ. Κουβέλης είπε ότι το κόμμα του δεν επενδύει στην κατάρρευση της χώρας και πρόσθεσε ότι το συμφέρον της χώρας, της κοινωνίας είναι πάνω από το κομματικό μας συμφέρον.

Προέτρεψε τους αριστερούς πολίτες να ενταχθούν στην Δημοκρατική Αριστερά, να αυτοοργανωθούν και να συγκροτήσουν επιτροπές σε όλη την Ελλάδα ενόψει του πρώτου συνεδρίου που θα γίνει εντός του έτους.

Τέλος απηύθυνε κάλεσμα “κοινής πορείας στους προοδευτικούς συμπολίτες μας, δημοκράτες, σοσιαλιστές που πίστεψαν ίσως σε λόγια μεγάλα για να απογοητευθούν μετά. Που βλέπουν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής. Που προσδοκούν μια σύγχρονη σοσιαλιστική, δημοκρατική πορεία για τη χώρα”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε