Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Τραπεζίτες βλέπουν Παπανδρέου και Βενιζέλο

Ευρεία σύσκεψη αυτή την ώρα για να εξεταστεί το ζήτημα των επιπτώσεων από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών.

Στην σύσκεψη συμμετέχουν ο πρωθυπουργός,  ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, ο αναπληρωτής υπουργος Οικονομικών Φ.Σαχινίδης, ο διοικητής της ΤτΕ Γ.Προβόπουλος και ο προέδρος της ΕΕΤ Β.Ράπανος.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η πρώτη σύσκεψη εργασίας για τους όρους ανταλλαγής ομολόγων, με τη συμμετοχή της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών (IIF).

Αυτό που θα εξεταστεί είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, καθώς και η ρευστότητα που θα πρέπει να παρέχεται από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ύψος της συμμετοχής ιδιωτών στην ανταλλαγή ομολόγων αγγίζει ήδη τα 61 δισ. ευρώ, από το σύνολο των 135 δισ. ευρώ που αναφέρει το πρόγραμμα. Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι η IIF εντείνει τις πιέσεις προς τα μέλη της για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ωστόσο παρατηρείται απροθυμία.

Την ίδια ώρα, η Deutsche Bank προχώρησε σε «κούρεμα» 21% της αξίας ελληνικών ομολόγων. Όπως προκύπτει από την έκθεση του χαρτοφυλακίου της σε ομόλογα χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, προκύπτει ότι στους ελληνικούς τίτλους υπάρχει μείωση από 1,6 δισ. ευρώ σε 1,15 δισ. ευρώ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε