Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Τσακαλώτος για αξιολόγηση: Είμαστε πολύ κοντά σε τεχνική συμφωνία – Λύθηκαν τα μεγάλα ζητήματα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Προαναγγελία για την επίτευξη τεχνικής συμφωνία στο Eurogroup στις 7 Απριλίου, έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής με θέμα “Κρίση – Μεταρρύθμιση – Ανάπτυξης.

Ο υπουργός τόνισε ότι “η αξιολόγηση θα κλείσει πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι φαίνεται” και πρόσθεσε “να μην πιστεύετε αυτά που βλέπετε και αυτά που είναι στις εφημερίδες ειδικά στους τίτλους”.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι “έχουμε λύσει τα βασικά πολιτικά ζητήματα και τώρα θα κλείσουμε τα μικρά”.

Μετά από αυτό θα αρχίσει, επισήμανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος “η συζήτηση για το χρέος, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να έχει κάνει ξεκάθαρη τη θέση του για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα. Η εξέλιξη αυτή θα είναι ένα πολύ μεγάλο σήμα για τις αγορές, θα δώσει και το σήμα για τη συμμετοχή στην ποσοτική χαλάρωση (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με όλες τις συνέπειες που έχει αυτό για τη ρευστότητα”.

Ο υπουργός αφού ομολόγησε ότι τα πράγματα έχουν δύσκολα για τα μεσαία στρώματα και ότι έχουν γίνει λάθη “στο πόσο γρήγορα θα αντιμετωπίζαμε την φοροδιαφυγή”, πρόσθεσε ότι “έχουν γίνει πολλά βήματα πλέον”.

Τέλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε ότι “την Πέμπτη θα γίνει συνέντευξη τύπου για μία νέα πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η κυβέρνηση” και διευκρίνισε ότι πλέον “έχουμε καταφέρει να συνδέσουμε τις καταθέσεις με προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε