Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Τσίπρας: “Δε συμμετέχουμε σε κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου”

Τσίπρας: “Δε συμμετέχουμε σε κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου”

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ  μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να συμμετέχει σε μία κυβένηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο.

Την άρνηση σε μια τέτοια κυβέρνηση την έχει δώσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, απορρίπτοντας την πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση και ασκώντας κριτική σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Στις δηλώσεις του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ελπίδα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης να μείνει σταθερός στη θέση του μέχρι τέλους, ότι δεν θα στηρίξει κυβέρνηση με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι στην ουσία μια τέτοια κυβέρνηση θα εφαρμόσει το πρόγραμμα του Μνημονίου και πρόσθεσε ότι την άρνηση για την συμμετοχή σε αυτή την κυβέρνηση, δεν την δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, την έχει δώσει ο ίδιος ο λαός. Και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι απολύτως συνεπείς με την υπογραφή τους στην εφαρμογή του Μνημονίου.

Επικρίνοντας και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για τη στάση τους, ο κ. Τσίπρας είπε ότι συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν καταλάβει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Απαντώντας ειδικότερα στις επιθέσεις που δέχεται από τον κ. Σαμαρά, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει γίνει κουραστικός, γιατί αναμασά επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε εναντίον του ο Γ. Παπανδρέου.

Ο λαός έχει μνήμη και κρίση, είπε ο κ. Τσίπρας και υπενθύμισε στον κ. Σαμαρά, σχετικά με τις δηλώσεις του περί αντιευρωπαϊκής αριστεράς, ότι οι αριστερές δυνάμεις της Ευρώπης, τάχθηκαν στο πλευρό του ελληνικού λαού, ενώ οι ομοϊδεάτες του κ. Σαμαρά, είναι η κ. Μέρκελ. Ας αφήσει λοιπόν την καραμέλα της δραχμής, γιατί έχει λειώσει, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Αναφορικά με ενδεχόμενο σχηματισμό κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι μετά τη χθεσινή μετατόπιση του κ. Κουβέλη και την ευθυγράμμισή του με την πρόταση του κ. Βενιζέλου και σήμερα με τις θέσεις του κ. Σαμαρά, έχουμε γραμμή τριών κομμάτων για κυβέρνηση.

Ωστόσο, είπε ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα ο κ. Κουβέλης να μείνει μέχρι τέλους στη θέση που παρουσίασε σήμερα στην ΚΟ της ΔΗΜΑΡ για μη συμμετοχή σε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτάζει τον λαό στα μάτια και δεν μιλάει με δύο γλώσσες, ούτε παίζει, ούτε συμμετέχει σε παιχνίδια πίσω από την πλάτη του λαού.

Παράλληλα, ζήτησε από όλα τα άλλα κόμματα, να σταματήσουν να παίζουν με τις λέξεις και τούς ζήτησε να απαντήσουν στα ερωτήματα: Αν η κυβέρνηση που προτείνουν θα επιμείνει στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, σε περικοπές μισθών και συντάξεων, στην εφαρμογή των 77 μέτρων που έχει ανακοινώσει ο κ. Λ. Παπαδήμος, αν θα επιμείνει ή όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αν θα επιμείνει ή όχι στις απολύσεις στο δημόσιο.

Ας απαντήσουν και ας αφήσουν τα παιχνίδια με τις λέξεις, πριν η φτώχεια και η ανεργία καταστρέψουν το λαό και τον τόπο, κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΧΙ από Τσίπρα στην Οικουμενική – Οδηγούν την χώρα πάλι στις κάλπες! – Πλήρες αδιέξοδο από ηγέτες κατώτερους των περιστάσεων

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε