Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τζανακόπουλος: Να μην κρύβεται ο Μητσοτάκης πίσω από το γραφείο Τύπου του

Τζανακόπουλος: Να μην κρύβεται ο Μητσοτάκης πίσω από το γραφείο Τύπου του

«Θα ελεγχθούν εξονυχιστικά οι νέες αποκαλύψεις, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το γραφείο Τύπου της ΝΔ, δεν θα “δραπετεύσει”. Στη ΝΔ υπάρχει φόβος για τα σκάνδαλα που διαρκώς αποκαλύπτονται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος, μιλώντας «Στο Κόκκινο».

«Στην πρόσφατη συζήτηση στην Εξεταστική έγινε πολύ μεγάλο θέμα το δάνειο του κ. Μητσοτάκη και του Κήρυκα Χανίων, για το οποίο επί 11 χρόνια δεν πληρώθηκε ούτε ένα ευρώ και αφού καταγγέλθηκε το δάνειο, έγινε η ακόμη πιο σκανδαλώδης ρύθμιση – μπαλόνι» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης «θα πρέπει επιτέλους να δώσει απαντήσεις σε ό,τι αφορά την πιθανή απόκρυψη στοιχείων από το πόθεν έσχες του για την αγορά ακινήτων από την πρώην συζύγό του, πώς βρέθηκαν τα λεφτά για να αποκτηθεί το συγκεκριμένο ακίνητο. Υπάρχουν άλλα ακίνητα που δεν έχει δηλώσει; Υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που έχει αποκρύψει;» είπε και συμπλήρωσε: «Είναι πολλά τα περιστατικά πια…πριν από λίγα χρόνια μάθαμε για το τηλεφωνικό κέντρο της Siemens που έσπευσε να πληρώσει μετά τις καταγγελίες. Μάθαμε μετά την εξεταστική για το απίστευτο δάνειο που δεν αποπλήρωνε επί 11 έτη. Τώρα έχουμε νέο κρούσμα, για το συγκεκριμένο ακίνητο…απαντήσεις δεν έχουμε πάρει ακόμη».
Ο κ. Μητσοτάκης «οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα που θα αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του, όπως υποχρεούται, απέναντι στο λαό και το νόμο».

Σε κάθε περίπτωση, «η υπόθεση αυτή θα πάρει το δρόμο των Επιτροπών “Πόθεν έσχες” και θα ελεγχθούν όλα εξονυχιστικά, δεν θα μπορέσει ο κ. Μητσοτάκης να δραπετεύσει κρυπτόμενος πίσω από το γραφείο Τύπου της ΝΔ», ανέφερε.

Για την διαπραγμάτευση και τη δεύτερη αξιολόγηση είπε πως αυτό που προέχει είναι «να βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας και να κλείσει το συντομότερο δυνατόν, να πάρουν τα πράγματα το δρόμο του. Η κυβέρνηση προσπαθεί να έχει εποικοδομητικό ρόλο για να γεφυρωθούν οι διαφορές», είπε ο ίδιος.

Όπως εκτίμησε, «ΔΝΤ και Σόιμπλε έχουν τραβήξει το σκοινί περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Το ΔΝΤ επιμένει στην προκαταβολική νομοθέτηση μέτρων 4,5 δισ. ευρώ, κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση».

«Τα μέτρα αυτά ζητούνται, καθώς το ΔΝΤ προβλέπει δημοσιονομικό κενό για το 2019…κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι 1%-1,5% του ΑΕΠ πάνω από το στόχο το 2016. Τα σενάρια βάσης θα πρέπει να αναθεωρηθούν και από το ΔΝΤ», τόνισε.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επίσης τραβάει το σκοινί, συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος, «επιμένει σε μία πολιτική πλήρως αντιφατική, “και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο” …απαιτεί από τη μία την συμμετοχή του ΔΝΤ και από την άλλη την μετάθεση της συζήτησης για το χρέος κατά 1-2 χρόνια, που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το ΔΝΤ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε