Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βενιζέλος: "Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν βγει πρώτο κόμμα η χώρα κινδυνεύει με ακυβερνησία"

Βενιζέλος: `Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν βγει πρώτο κόμμα η χώρα κινδυνεύει με ακυβερνησία`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.04.2012 | 20:48
Πρώτη δημοσίευση: 17.04.2012 | 20:40

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στα τεκταινόμενα με τον κ. Ακη Τσοχατζόπουλο, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποβάλλει από το σώμα του, τον κ. Τσοχατζόπουλο, τον έχει διαγράψει από τις τάξεις του.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η νίκη στις εκλογές, η κατάκτηση της πρώτης θέσης. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πρώτο κόμμα, ο τόπος κινδυνεύει με ακυβερνησία. Η αυτοδυναμία όπως την αντιλαμβάνεται η ΝΔ προσκρούσει στην κοινή λογική, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην σύσκεψη που είχε στην Ιπποκράτους με τους υποψήφιους βουλευτές του Κινήματος στις πέντε περιφέρειες της Αττικής.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι τον Ιούνιο η χώρα πρέπει να αποφασίσει τα δημοσιονομικά μέτρα, ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ, έως το 2014 προσθέτοντας ότι στην χθεσινή του τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, συζήτησαν για ένα δίχτυ προστασίας στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είπε ότι αν γίνουν αυτά που λέμε, μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι δεν θα χρειαστούν άλλες οριζόντιες περικοπές, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι απαιτείται πολιτική και δημοσιονομική σταθερότητα και άλλο κοινωνικό κλίμα και αυτό θα γίνει μόνο αν το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο κόμμα και αν ο πρόεδρός του είναι εντολοδόχος πρωθυπουργός.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι στις 6 Μαΐου κρίνονται τα πάντα, «αν ο τόπος θα έχει κυβέρνηση», πρόσθεσε ότι έχουμε διανύσει το συντριπτικά μεγάλο κομμάτι της διαδρομής και υπογράμμισε ότι πρέπει να πούμε τι ακριβώς θα συμβεί σε είκοσι μέρες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι έχουμε καταφέρει εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή, ενώ μιλώντας ξανά για το διακύβευμα των εκλογών είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι λέμε συχνά πως στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, όμως αυτό είναι διαδικαστικό, γιατί αν ο λαός επιλέξει το πολιτικό αδιέξοδο δεν υπάρχει εύκολα δυνατότητα επανόρθωσης.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη ότι αυτό που κάναμε έπρεπε να γίνει με μεγάλο κόστος φθάνοντας στα όρια του αντιπροσωπευτικού συστήματος και τόνισε πως πρέπει να πούμε ότι αυτό που κάναμε, το κάναμε με συγκεκριμένο σχέδιο ανασυγκρότησης..

Αναφερόμενος στην κρίση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτή δεν δημιουργήθηκε το 2009, όσα λάθη κι αν έγιναν στην διαχείρισή της, αλλά εγκαταστάθηκε για τα καλά, τουλάχιστον από το 2007 και πρόσθεσε ότι ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε πως το έλλειμμα έφθασε στο 15,8%.

Η προσωπική ποινική ευθύνη, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, είναι άλλο ζήτημα από την ευθύνη που έχουν κόμματα και κυβερνήσεις και πρόσθεσε ότι αν ξέραμε το 2005 στην Εξεταστική τα στοιχεία που βγήκαν στη συνέχεια, η στάση των κομμάτων θα ήταν διαφορετική.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τα στοιχεία βγήκαν από την Εξεταστική για τα υποβρύχια και μέσω του σκανδάλου του Βατοπεδίου, ενώ υπογράμμισε ότι δεν έχουμε ούτε να κρύψουμε, ούτε να συγκαλύψουμε τίποτα.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε, τέλος, ότι το κεντρικό ζήτημα είναι η ανάληψη της ευθύνης για το μέλλον του τόπου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο