Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βεστερβέλε: Ενόχλησαν τα συνθήματα κατά της Γερμανίας

Βεστερβέλε: Ενόχλησαν τα συνθήματα κατά της Γερμανίας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.07.2011 | 10:58
Πρώτη δημοσίευση: 02.07.2011 | 10:58

“Oύτε κατά διάνοια, η Ελλάδα εκτός ευρώ και Ευρώπης", δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

Σημειώνει δε ότι ουδέποτε σκέφτηκε την αποχώρηση ή αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη διερωτώμενος “πώς θα μπορούσα να μην θέλω στην Ευρώπη μια από τις κοιτίδες του ευρωπαϊκού πολιτισμού;”.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δηλώνει την πλήρη υποστήριξή του στη φιλοσοφία της κυβέρνησης, όπως λέει, για αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Υπογραμμίζει πως “το καλό φάρμακο έχει τις περισσότερες φορές πικρή γεύση”.

Αφήνει αιχμές για τη στάση της ΝΔ και του κ. Σαμαρά λέγοντας ότι “του αναγνωρίζω το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης, αλλά έχω το δικαίωμα να μην αποδεχθώ την άποψή του και να προειδοποιώ για τους κινδύνους που θα προκύψουν από τυχόν απόρριψη των μεταρρυθμίσεων”.

Αναγνωρίζει ότι υπήρξαν υπεροπτικές δηλώσεις Γερμανών πολιτικών για την Ελλάδα που ήταν άτοπες και πως πολλά ελληνικά πλακάτ κατά Γερμανών άφησαν πικρή γεύση.

Πάντως τονίζει ότι δεν μπορεί να καταπολεμηθεί το χρέος με νέα χρέη αλλά μόνο με δημοσιονομική πειθαρχία και μεταρρυθμίσεις.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο