Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βιβλίο Βαρουφάκη: Οργισμένες αντιδράσεις των κομμάτων

Βιβλίο Βαρουφάκη: Οργισμένες αντιδράσεις των κομμάτων

Συνεχίζεται ο “χορός” των αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη στο νέο του βιβλίο, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύουν τρεις κυριακάτικες εφημερίδες.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Αν κάτι αποδεικνύει η αναζωπύρωση της συζήτησης για το 2015, είναι το πώς οι κυρίαρχοι κύκλοι, του συστήματος και της ΕΕ, αξιοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ψευδεπίγραφο ριζοσπαστισμό του για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική, που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και για να σπείρουν στο λαό την απογοήτευση. Αποδεικνύει, επίσης, ότι η πραγματική φιλολαϊκή εναλλακτική δε βρίσκεται στα διάφορα σχέδια τμημάτων του κεφαλαίου που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία, εντός ή εκτός ευρώ, για χάρη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, αλλά σε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης προς όφελος των λαϊκών αναγκών».

———-> ‘Χαμός” από τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη – Να πάρει θέση ο Τσίπρας ζητά η αντιπολίτευση

Το Ποτάμι καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέση αναφέροντας:

«Ο κ.Τσίπρας μέχρι τώρα έχει αποφύγει να μιλήσει για όσα αδιανόητα αποκαλύπτει κατά καιρούς ο κ.Βαρουφάκης. Τώρα δεν δικαιούται να σιωπά. Τον καλούμε να τοποθετηθεί και να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει όλα αυτά τα τυχοδιωκτικά σενάρια που λέει ότι έχει καταγράψει ο πρώην κορυφαίος υπουργός του (το asset για τη χώρα, όπως τον αποκαλούσε). Το ύφος και το επίπεδο των συζητήσεων μόνο «Adults in the Room» δεν θυμίζουν. Επειδή όμως ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει όλα αυτά με δεκάδες δισεκατομμύρια, δικαιούται να μάθει την αλήθεια με πλήρη διερεύνηση όλης αυτής της σκοτεινής περιόδου. Και θα τη μάθει».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε