Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Βουλή: Έχουν βγεί τα μαχαίρια – «Από τα κανάλια που κατηγορείτε σας έμαθε ο κόσμος»

Βουλή: Έχουν βγεί τα μαχαίρια – «Από τα κανάλια που κατηγορείτε σας έμαθε ο κόσμος»

Σε υψηλούς τόνους εξακολουθεί να γίνεται η συζήτηση στην Βουλή για την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Ο κύκλος των βουλευτικών ομιλιών ξεκίνησε με τον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη να καταγγέλει πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι «το πολιτικό πανηγύρι.. και τίποτε άλλο…» και γι’ αυτό και θέλετε αυτή την εξεταστική επιτροπή. Εξήγησε μάλιστα τον συλλογισμό του λέγοντας «εάν το πραγματικό σας ενδιαφέρον ήταν να δούμε ποια είναι τα δάνεια, οι όροι με τα οποία έχουν πάρει τα δάνεια τα κόμματα και τα ΜΜΕ και εάν είναι ενήμερα ή όχι – αυτό μας ζητάτε να διερευνήσουμε στο κείμενο της πρότασής σας- εάν δηλαδή πραγματικά θέλατε να μάθετε αυτά θα μπορούσατε εδώ και 14 μήνες που είσαστε κυβέρνηση να είχε κάνει μια απλή ερώτηση ο υπουργός Οικονομικών προς της ΤτΕ που είναι η αρμόδια εποπτεύουσα Αρχή των τραπεζών και έχει στα καθήκοντα της και τον έλεγχο για τις δανειοδοτήσεις των τραπεζών και των όρων που χορηγούν τα δάνεια και παρακολούθησης της αποπληρωμής τους, τότε, θα είχατε πάρει και όλα τα στοιχεία που ζητάτε από την ΤτΕ και δεν θα συστήνατε εξεταστική επιτροπή για ένα τόσο απλό θέμα…»

«Το ΠΑΣΟΚ αποπληρώνει τα δάνεια του καταθέτοντας το 60% της κρατικής χρηματοδότησης και κάνουμε ότι μπορούμε για να είμαστε συνεπείς …» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ. Ανδρέας Λοβέρδος και επιτέθηκε στην κυβερνητική πλειοψηφία «για φιλοκατήγορους και λαϊκιστές και ψεύτες…» και ότι «πλέον έχετε την δική σας “πινακοθήκη φιλοκατήγορων” και είσαστε εσείς που πριν λίγους μήνες πετάγατε πέτρες και φύτρωναν εσείς κατηγορείτε τα κανάλια ότι είναι διαπλεκόμενα και σας μάχονται αλλά εγώ εσάς, τον κ. Βαρουφάκη, τον κ. Λαπαβίτσα από αυτά τα κανάλια σας μάθαμε. Να σας πως τώρα εγώ, όπως κάνατε εσείς, ότι είσαστε λακέδες των Καναλιών; Έτσι, με αυτούς τους όρους, θα κάνουμε πολιτική συζήτηση;» αναρωτήθηκε και κατέληξε «παίζετε με τους θεσμούς, είστε οι απηνοί διώκτες της αλήθειας… ας συμμαζευτούμε πριν είναι αργά…»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου, από την πλευρά του είπε ότι «τα πρόσθετα μέτρα που ζητούνται από τη χώρα μας να λάβει είναι 1,1 δισ. ευρώ. Γι αυτό το 1,1 δισ. ευρώ θα δούμε και πάλι πηχυαίους τίτλους για την καταστροφή που έρχεται. Αλλά δεν θα δούμε τίποτα για το 1,1 δισ. ευρώ δανείων που έχουν δοθεί στην ελληνική εκδοτική αγορά. Τόσα έχουν υπολογιστεί ότι είναι τα εκδοτικά δάνεια που πολλά δεν πληρώνονται και γι αυτά δεν μιλάμε…».

«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα…» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας τόνισε « σήμερα ένα μόνο κανείς μπορεί να πεί: Επιτέλους! Να μάθουμε.. γιατί είχατε στήσει ένα πάρτι με φίλους σας επιχειρηματίες, να δούμε πόσα χρήματα δώσατε σε φίλους σας και βγήκαν στο εξωτερικό, πόσα χρήματα δώσατε στους συνεταιρισμούς… Οι τράπεζες σε μια βαθύτατα χρεοκοπημένη οικονομία πως έδιναν αφειδώς χρήματα σε εκδότες και κόμματα χωρίς εγγυήσεις και τα πληρώνει τώρα ο λαός; . Τα κόμματα γιατί παίρνατε τα δάνεια και που πήγαν… Και θα πρέπει να απαντήσετε πως θα τα αποπληρώσετε; Θα αλλάξετε ΑΦΜ για να μην τα πληρώσετε;» ενώ για τα εκδοτικά δάνεια είπε 11 εκδοτικές εταιρείες χρωστάνε κανείς δεν ξέρει πόσα, μέχρι λένε 1,1 δισ. ευρώ! Σας μας πέφτει ο κλήρος αυτός να τα βρούμε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε