Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Βουλή: Μαύρα μεσάνυχτα θα μας βρουν στην συζήτηση για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Βουλή: Μαύρα μεσάνυχτα θα μας βρουν στην συζήτηση για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Ξεκίνησε λίγο πριν τη μιάμιση το μεσημέρι η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Μια συζήτηση που αναμένεται εξελιχθεί σε μια εφ όλης της ύλης μετωπικής σύγκρουσης με τις τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και όλων των πολιτικών αρχηγών που έχουν δηλώσει πως θα μιλήσουν στην συνεδρίαση.

Η κοινοβουλευτική πολιτική «κονταρομαχία» ξεκίνησε με την ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής Μπαλωμενάκη που σε υψηλούς τόνους υπερασπίζεται το πόρισμα της πλειοψηφίας όπου καταλογίζει ευθύνες στα κόμματα της ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τον υπερδανεισμό τους καθώς και ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τον εύκολο δανεισμό των ΜΜΕ. Η Εξεταστική Επιτροπή με τις εργασίες της απέδειξε αυτό που έως τώρα λεγόταν περί του τριγώνου διαπλοκής μεταξύ πολιτικών- τραπεζών – ΜΜΕ.

Πολιτικές ευθύνες και ενδεχομένως ποινικές είπαν έχουν τα στελέχη που θα πρέπει να ερευνηθεί από την Δικαιοσύνη. Σήμερα, τόνισε, αρχίσει ένας κύκλος ερευνών από την Δικαιοσύνη. Και δήλωσε πως έχει την βεβαιότητα ότι για πολλούς θα προκύψουν ποινικές ευθύνες και ηθικές αυτουργίες. Αυτή, είπε, είναι η απάντησή μας σε όσους ανέκραξαν «άνθρακας ο θησαυρός…» επειδή η εξεταστική δεν μπόρεσε να προσωποποιήσει ποινικές ευθύνες… Και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση, έστω και σήμερα στην Ολομέλεια, αφού στην Επιτροπή ήταν το μόνο κόμμα που διαφώνησε, να συμφωνήσει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής να σταλεί στην Δικαιοσύνη για διερεύνηση.

Η συζήτηση αναμένεται να είναι μαραθώνια αφού μπορεί να λάβουν το λόγο, εκτός από τους εισηγητές των κομμάτων, και οι πολιτικοί αρχηγοί, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, βουλευτές και υπουργοί. Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής, από τους υπουργούς αναμένεται να πάρουν το λόγο οι Π. Σκουρλέτης, Ν. Παππάς, Στ. Κοντονής, Δ. Παπαγγελόπουλος και Σ. Φάμελλος. Η διαδικασία δεν προβλέπει ψηφοφορία και η ολοκλήρωση της συζήτησης τοποθετήθηκε από τον κ. Βούτση κοντά στα μεσάνυχτα, εφόσον τηρηθούν οι προβλεπόμενοι χρόνοι των ομιλιών.

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε