Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βουλή: Σήμερα η απόφαση για αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση για τα μέτρα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τον προσωρινό αποκλεισμό των βουλευτών-μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής από τη σημερινή και αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας, εισηγείται ομόφωνα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Την απόφαση θα κληθεί να πάρει σήμερα σήμερα η Ολομέλεια μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβε η χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων να εισηγηθεί την επιβολή του βαρύτερου πειθαρχικού μέτρου, που προβλέπει ο Κανονισμός στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Το άρθρο 81 παράγραφος 5 που αναφέρεται στον προσωρινό αποκλεισμό βουλευτή, ορίζει ότι «ο Boυλευτής στoν oπoίo επιβλήθηκε η πειθαρχική πoινή τoυ απoκλεισμoύ από τις συνεδριάσεις της Boυλής δικαιoύται να μετέχει μόνo στις oνoμαστικές και μυστικές ψηφoφoρίες και μετά τη διεξαγωγή τoυς απoχωρεί αμέσως από την αίθoυσα των συνεδριάσεων».

Ο προσωρινός αποκλεισμός βουλευτή από τις συνεδριάσεις, είναι ένα από τα βαρύτερα πειθαρχικά που μπορεί να επιβληθεί. Tα πειθαρχικά μέτρα πoυ επιβάλλoνται στoυς βoυλευτές για ανεπίτρεπτη ή ανάρμoστη συμπεριφoρά είναι: α) η ανάκληση στην τάξη· β) η στέρηση τoυ δικαιώματoς τoυ λόγoυ· γ) η μoμφή για αντικoινoβoυλευτική συμπεριφoρά και δ) o πρoσωρινός απoκλεισμός από τις συνεδριάσεις.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανέπτυξε και στη Διάσκεψη το σκεπτικό που είχε αναπτύξει αμέσως την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια και τη στάση που τήρησαν οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ιδίως τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Λαγός μιλώντας για την αυτοδικία και συνδέοντας την με την παραπομπή μελών της Χρυσής Αυγής στη δικαιοσύνη.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προσήλθε χθες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς, υπερασπίστηκε τον Ηλία Κασιδιάρη και δήλωσε ότι οι βουλευτές-μέλη της ΚΟ δεν θα αποχωρήσουν από την Ολομέλεια. Ο κ. Παππάς δεν έμεινε ως το τέλος της Διάσκεψης αλλά αποχώρησε τη στιγμή που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης δήλωσε ότι το τελευταίο επεισόδιο ήταν αναμενόμενο από μια εγκληματική, φασιστική και ναζιστική οργάνωση. Μάλιστα ο κ. Παφίλης είχε σπεύσει να επισημάνει ότι μπορεί η δίκη της Χρυσής Αυγής να καθυστερεί, ωστόσο προχωρούν οι άλλες δίκες που αποδεικνύουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της.

Λίγο νωρίτερα, ο Γιάννης Τραγάκης από τη ΝΔ, υπογράμμισε ότι τα γεγονότα το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στην αίθουσα της ολομέλειας, είναι αυταπόδεικτα και δήλωσε ότι η πρόταση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, βρίσκει σύμφωνη τη Νέα Δημοκρατία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε