Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Χαμός σε επιτροπή της Βουλής με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαιτεί την παραίτηση Δένδια και να τον αποκαλεί προβοκάτορα

Χαμός σε επιτροπή της Βουλής με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαιτεί την παραίτηση Δένδια και να τον αποκαλεί προβοκάτορα

– Σκληρές κουβέντες και αποχωρήσεις από επιτροπή της Βουλής στην οποία συμμετείχε o υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας
– Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση με το καλημέρα σας όπως είχε προαναγγείλει από χθες ο γραμματέας της Κ.Ο. Νίκος Βούτσης
– Απίστευτοι διάλογοι Παναγούλη – Ψυχάρη για το νονό του τελευταίου
– Να σοβαρευτούν τους κάλεσε όλους ο Ηλίας Κασιδιάρης
– Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ, ας σταματήσει πρώτα τους βουλευτές του να απειλούν με λυντσάρισμα πολιτικούς αντιπάλους και μετά να μιλήσει για δημοκρατικές διαδικασίες

Συγκεκριμένα, ο υπουργός δεν ανασκεύασε τις χθεσινές δηλώσεις με τις οποίες συνέδεε την αξιωματική αντιπολίτευση με φαινόμενα ήπιας μορφής τρομοκρατίας, ωστόσο δήλωσε ξεκάθαρα πως επιμένει στις δηλώσεις του για τους δικαστές.

Από την άλλη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε τον κ. Δένδια «προβοκάτορα»

«Θα σας καλέσουμε την ύστατη στιγμή να ανακαλέσετε αυτά που είπατε επί της ουσίας.. Οτιδήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μία μετάβαση προς τη δημοκρατική νομιμότητα. Δεν θα μας δώσετε εσείς πιστοποιητικά δημοκρατικής νομιμότητας! Δεν βρισκόμαστε σε μετάβαση. Έχουμε την ιστορία μας και είναι πολύ γνωστή», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Και συνέχισε: “Δεν μπορεί να έρχεται εδώ ως αθώα περιστερά… Να παραιτηθεί τώρα αμέσως όταν λέει ότι είμαστε τρομοκράτες. Ο υπουργός Δημόσιας τάξης θα έπρεπε να είναι προσεκτικός και να καταπραΰνει το πολιτικό κλίμα χωρίς να εκτοξεύει αστήρικτες κατηγορίες. Δεν μπορεί να παίζει το ρόλο προβοκάτορα σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της Δικαιοσύνης. Αυτοί οι ρόλοι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. “

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε επίσης τον κ. Δένδια ότι πυροδοτεί την ένταση και διαμορφώνει ακροδεξιούς θύλακες μέσα στο κυβερνητικό πλαίσιο για να παρεμποδίσει δημοκρατικές εξελίξεις.

Σε έντονο ύφος μάλιστα είπε: “Αυτές οι εποχές πέρασαν για τη χώρα. Αν δεν ανακαλέσει να παραιτηθεί! Η παραίτηση είναι χρέος να το πράξει. Απαιτούμε την παραίτηση του υπουργού. Δεν μπορεί ο υπουργός να χρεώνει στην αξιωματική αντιπολίτευση την τρομοκρατία ή να λέει ότι έχει στην ομπρέλα της την τρομοκρατία. Δεν θα κάνετε στον ΣΥΡΙΖΑ αυτά που κάνατε στο ΠΑΣΟΚ που βγάζατε τον αρχηγό του ως αρχηγό της 17Ν. Δεν θα υπερασπιστούμε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τη δημοκρατία και τη δημοκρατική ομαλότητα.”

Ο κ. Δένδιας απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει την συζήτηση της επιτροπής σε εκτόξευση «απόψεων που στερούνται λογικού συνειρμού. “Με κατηγόρησε ότι λειτουργώ ως προβοκάτορας εναντίον στη Δικαιοσύνης επειδή μίλησα για εθελοτυφλία έναντι στην τρομοκρατία. Επιμένω. Το ερώτημα είναι αν έχει κανείς το δικαίωμα να ασκεί κριτική στην δικαιοσύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως όχι, την ίδια ώρα όμως υπάρχουν σωρεία ανακοινώσεων του ΣΥΡΙΖΑ που σχολιάζουν αποφάσεις της δικαιοσύνης. Όπως για την υπόθεση ζαρντινιέρας που εξέδωσε απρεπέστατες ανακοινώσεις για την Δικαιοσύνη”, είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι νιώθει βαθύτατα προσβεβλημένος από τον χαρακτηρισμό «προβοκάτορας» ενώ επισήμανε:

“Είναι ιδιαιτέρως υβριστικά για εμένα όσα γράφονται τις τελευταίες ημέρες στο indymedia μετείχα σε κάποια οργάνωση ΕΝΕΚ. Εντάχθηκα στην Ν.Δ. και ουδέποτε εντάχθηκα σε άλλο σχηματισμό. Με υβρίζετε, μην με συκοφαντείτε τουλάχιστον. Είναι συκοφαντική η επίθεση εναντίον μου προερχόμενη από το Indymedia και προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ οτι δήθεν κάποτε ανήκα σε ναζιστικό μόρφωμα με το όνομα ΕΝΕΚ. Αυτά τα λέει ο κ. Ησυχος. Μην με προσβάλλετε! Και υιοθετείται και από κ. Παπαδημούλη…
Η πολιτική μου δραστηριότητα ήταν απολύτως μονοσήμαντη. Εντάχθηκα στην ΟΝΝΕΔ το 1978 και ποτέ άλλοτε δεν ανήκα σε άλλο σχηματισμό. Να με υβρίζετε το καταλαβαίνω αλλά μη με συκοφαντείτε κιόλας”.

Στο πλευρό του κ. Δένδια και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει πρώτα τους βουλευτές του “να απειλούν με λιντζάρισμα ποιλτικούς αντιπάλους και μετά να μιλήσει για δημοκρατικές διαδικασίες”.

Η κόντρα ξέφυγε και σε αυτήν παρενέβη και ο Στάθης Παναγούλης, όταν ο Π. Λαφαζάνης μέμθηκε τον υπουργό ότι αρνήθηκε να συναντήσει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ επειδή δε του άρεσαν οι απόψεις του.

“Δεν είμαστε εμείς που λέμε στον κ. Παναγούλη όταν σας ζητά συνάντηση για κάτι που αφορά το ρόλο σας « δε σας δέχομαι για όσα είπατε στη Βουλή». Ποιος είστε εσείς που μιλάτε έτσι σε κάποιον με προσφορά στη δημοκρατία, αλλά και σε οποιονδήποτε συνάδελφο;” είπε.

Η απάντηση του κ. Δένδια ήταν σε έντο ύφος: “Όποιος ισχυρίζεται ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να εκτελεστεί ή να έχει την τύχη του Καντάφι από εμένα προσωπική επαφή δε θα έχει. Ευχαρίστως θα δω τον κ. Παναγούλη προσωπικά όταν θεωρήσει ότι για εκείνη την δήλωση πρέπει να ζητήσει συγνώμη. Θεσμικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Κοινοβουλευτικού του Εκπροσώπου υιοθετεί τα λεχθέντα, είναι ενδιαφέρον και καλώ να καταγραφεί.”

Από την άλλη ο κ.Παναγούλης ισχυρίστηκε ότι εκείνες οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν από «καθεστωτικά» ΜΜΕ και αναφερόμενος στον κ. Δένδια είπε:

“Ο κ. Δένδιας διάβασε ανάποδα τις δηλώσεις μου που διαστρεβλώθηκαν και από τα διαπλεκόμενα κανάλια, ΜΕΓΚΑ κ.λ.π.. Είπα… εύχομαι να περάσει από Ειδικό Δικαστήριο αλλά δεν εύχομαι να έχει την τύχη του Αμερικανού Πρεσβευτή στη Λιβύη. Ούτε για αγροφύλακας στο νησί Οθωνοί έξω από Κέρκυρα δεν θα έκανε ο Δένδιας, όχι για υπουργός ΔημόσιαςΤάξης.”

Ο Σταματόπουλος δεν σου έβαλε καλό λαδάκι

Κόντρα όμως του κ. Παναγούλη και με τον βουλευτή της Ν.Δ. Ανδρέα Ψυχάρη, όταν αυτός διασταύρωσε πυρά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Παναγούλης πετάχτηκε και τον κατηγόρησε πως τον βάπτισε υπουργός της Χούντας.

Παναγούλης: Ο Σταματόπουλος δε σου έβαλε καλό λαδάκι…

Ψυχάρης:
Εγώ δεν απειλώ με λιντσάρισμα. Επειδή ο κ. Παναγούλης μίλησε για λάδια, εγώ για λάδι, για ουίσκι, για μπαρμπούτι δε ξέρω. Το μόνο που γνωρίζω είναι πως ο κ Παναγούλης μας απείλησε με λιντσάρισμα και φυλακή. Για κάποιον που δεν σέβεται το Κοινοβούλιο δεν έχω κάτι να πω.

Παναγούλης:
Ο καθένας εδώ έχει την προσωπική του ιστορία. Ούτε ο κ. Ψυχάρης φταίει αν πήγε ο μπαμπάς του και ζήτησε από τον υπουργό της Χούντας να τον βαπτίσει. Δεν φταίει το παιδί. Ο καθένας έχει την προσωπική του ιστορία. Όταν καταδίκασαν Παπαδόπουλο και παρέα του όλοι είπαν… να εκτελστούν και εγώ και ο Παναγούλης είπαμε όχι.

Ψυχάρης:
Επειδή ανέφερε για μένα και τη δικτατορία. Εγώ γεννήθηκα 22 Αυγ. του 1967. Το ‘74 ήμουν 7 ετών. Αυτό που είπε είναι απαράδεκτο. Θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις,…, δε ξέρω τι σχέσεις είχε εκείνος με δικτατορία. Είναι απρεπές. Τι να περιμένει όμως κανείς από κάποιον που επιθυμεί ο λαός να λιντσάρει πολιτικούς. Θα έπρεπε να ντρέπεστε Ντροπή σας.

Τότε, παρενέβη και ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος ζήτησε από το προεδρείο οι δυο βουλευτές να πάνε στο καφενείο να λύσουν το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποχώρησε εξοργισμένος ο Ν.Βούτσης από την εκπομπή του Πρετεντέρη (VIDEO)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε