Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Υπουργός Εξωτερικών Σκοπίων «Η Ελλάδα συμπεριφέρεται παράλογα»

Υπουργός Εξωτερικών Σκοπίων  «Η Ελλάδα συμπεριφέρεται παράλογα»
Παραλήρημα του Αντόνιο Μιλόσοσκι σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung όπου μεταξύ άλλων αναμειγνύει το μακεδονικό κρασί,το internet και τον Μέγα Αλέξανδρο!

Ο γερμανός δημοσιογράφος ρώτησε κατά πόσο βελτιώθηκε το κλίμα με πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Γ. Παπανδρέου,για να λάβει μία τουλάχιστον ειρωνική απάντηση : «Με τον κ. Παπανδρέου έχουμε περισσότερες χειραψίες, χαμόγελα, φιλοφρονήσεις, αλλά επί της ουσίας δεν υπάρχει καμία κινητικότητα. Η Ελλάδα κάνει λόγο για κόκκινες εθνικές γραμμές. Το κόκκινο όμως δεν είναι το χρώμα του συμβιβασμού. Η Αθήνα απαιτεί να αλλάξουμε ακόμη και τα διαβατήριά μας, το όνομά μας στο ίντερνετ, και το όνομα του κρασιού που εξάγουμε στη Γερμανία, γιατί δεν πρέπει να φέρει το όνομα ‘μακεδονικό κρασί’. Είναι παράλογο».
 
Παραλογίζονται οι Έλληνες θεωρώντας ότι έχουμε εδαφικές βλέψεις ,συνέχισε ο κ.Μιλόσοσκι με το εξής απίστευτο επιχείρημα :«Είναι γελοίο, είναι σαν να λέμε ότι το Λουξεμβούργο έχει εδαφικές βλέψεις έναντι της Γερμανίας. Διαθέτουμε μόνον 8.000 στρατιώτες και 8 ελικόπτερα και στα 20 χρόνια ανεξαρτησίας μας δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με την Ελλάδα στο πεδίο της ασφάλειας».
 
Ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων επικαλείται δημοσκοπήσεων για να ξεφύγει από το ”σκόπελο” του συμβιβασμού στην ονομασία: «η ονομασία είναι και για μας ένα ζήτημα φορτισμένο συναισθηματικά. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το 67% των ερωτηθέντων απορρίπτει αλλαγή του ονόματος της χώρας και μόνον το 24% εμφανίζεται ευέλικτο».
 
Και η συνέντευξη κλείνει στο ίδιο προκλητικό μοτίβο,αφού κατά τον κ.Μιλόσοσκι ο ελληνικός εθνικισμός είναι η αιτία που ολοένα αναφύονται στα εδάφη των Σκοπίων αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε