Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σαμαράς: Υπογράψατε μνημόνιο – Το καταλαβαίνουν και τα μικρά παιδιά

Σαμαράς: Υπογράψατε μνημόνιο – Το καταλαβαίνουν και τα μικρά παιδιά

– Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, αλλά και την κυβέρνηση
– Αποκάλυψε το πραγματικό σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που οδηγεί σε τρίτο μνημόνιο
– Κάλεσε τον πρωθυπουργό να φέρει προς ψηφίση την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης
– Ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει νέες φορολογικές επιδρομές
– Ζήτησε την εφαρμογή όσων υπέγραψε η κυβέρνηση στις 20 Φεβρουαρίου 
– “Αν προκαλέσετε πιστωτικό γεγονός θα μας βρείτε απέναντί σας”

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε με… φουλ επίθεση, λέγοντας όταν ανέβηκε στο βήμα πως “στομάχι να έχω, όλα θα τα ζήσω…”.

Στην συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε: “Μιλήσατε για δικό μου συνεργάτη (σ.σ. αναφερόμενος στον κ. Παπασταύρου). Εγώ επειδή είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής…“.

Σε εκείνο το σημείο επικράτησε ένταση στο κοινοβούλιο, με τον Α. Σαμαρά να λέει: “Προτιμάτε την τεθλασμένη; Άλλα να λέτε και άλλα να εννοείτε; Θέλω να πω ότι μακάρι η Ελλάδα να είχε δέκα Παπασταύρου. Είναι ντροπή. Ξέρω όμως γιατί το κάνετε. Για να κατασκευάσετε μέσα στη Νέα Δημοκρατία έναν Κατρούγκαλο“.

Σαμαράς: Σταματήστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο

Όσον αφορά στα διλήμματα που θέτει η κυβέρνηση, ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε: “Εμείς είμαστε με την Ελλάδα. Με ό, τι ωφελεί την Ελλάδα και είμαστε απέναντι σε οτιδήποτε διαφορετικό“.

Αν εμπνέατε εμπιστοσύνη δεν θα “έφευγαν” οι καταθέσεις, σημείωσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έσταξε… “φαρμάκι” και για τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτώντας αν αυτές συμφωνούν με τις μεταρρυθμίσεις που προκρίνει η κυβέρνηση.

Όσο συνεχίζετε το θέατρο της εικονικής διαπραγμάτευσης, τόσο ο λογαριασμός θα αυξάνεται, τόνισε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ.

Άλλα σημεία της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά

– Τι απέγινε το πλήρως κοστολογημένο σας πρόγραμμα; Χάθηκε στη μετάφραση;
– Θυμάστε που ο υπουργός σας κύριε Τσίπρα έλεγε ότι δεν χρειαζόμαστε τα 7,2 δισ.;
– προσπαθείτε να πάρετε πίσω τα ψέμματα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει
– Έχετε αποδεχθεί σχεδόν τα πάντα από το e-mail Χαρδούβελη – Εκείνο το e-mail αφορούσε όμως το πως θα βγούμε από την κρίση, ενώ το e-mail Βαρουφάκη μας βάζει πιο βαθιά
– Σπρώξατε την χώρα στις εκλογές
– Εγώ δημιουργούσα φίλους, εσείς δημιουργείτε αληθινούς εχθρούς
– Χάνετε χρόνο κύριε Τσίπρα και ο λογαριασμός -που τον πληρώνει ο ελληνικός λαός- ανεβαίνει
– Αφήστε τα παραμύθια και μην κάνετε συγκρίσεις με την δική μας κυβέρνηση. Δεν σας παίρνει να κάνετε τέτοιες συγκρίσεις. Όταν ήμασταν εμείς κυβέρνηση δεν υπήρχε ανησυχία για το αν θα πληρωθούν οι υποχρεώσεις της χώρας
– Εμείς κάναμε αληθινή διαπραγμάτευση χωρίς φανφάρες. Για να τελειώσει η αβεβαιότητα, εγώ είμαι πρόθυμος να βοηθήσω. Μία σοβαρή συμφωνία εμείς θα την στηρίξουμε (αν δεν την σαμποτάρει το εσωτερικό σας) αλλά μην μας θεωρείτε δεδομένους
– Το κέντρο καταλήφθηκε ξανά από ορδές μεταναστών. Οι κουκουλοφόροι βανδαλίζουν ξανά, στο Πανεπιστήμιο έγινε ξανά κατάληψη
– Ο κόσμος δεν σας ψήφισε για να παραδώσετε την χώρα σε λαθρομετανάστες και κουκουλοφόρους
– Δεν έχετε καιρό κύριε Τσίπρα. Εγώ στην θέση σας δεν θα καλούσα εδώ συζήτηση εν μέσω διαπραγματεύσεων. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει. Αν θέλετε τη λύση εμείς θα βοηθήσουμε

Η δευτερολογία Σαμαρά

Σας συγχαίρω κύριε Τσίπρα γιατί επιστρέψατε στον ρόλο σας σήμερα, αυτόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ζητάτε την συναίνεσή μας υβρίζοντάς μας; Λέτε “όλα στο φως” ενώ μας αφήνετε στο σκοτάδι; Ποια είναι τα μέτρα; Ζητάτε συναίνεση και τι φέρατε εδώ; Να κόψουμε την πλάκα. Δεν μας φέρνετε τα μέτρα; Έχετε κοστολογημένες προτάσεις;” είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην δευτερολογία του.

Είπατε ότι δεν υπογράψατε μνημόνιο“, συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς, αναθερμαίνοντας την κόντρα με την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

“Μνημόνιο υπογράψατε και το ξέρουν και τα μικρά παιδιά. Η Πρόεδρος της Βουλής, που πάντα χτυπάει το κουδούνι γρηγορότερα σε μένα…” είπε ο πρώην πρωθυπουργός, διότι εκείνη την στιγμή ακούστηκε το καμπανάκι της Βουλής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου… σήκωσε το γάντι και απάντησε: “Το κουδούνι χτυπάει αυτόματα…”.

Ο Αντώνης Σαμαράς συνέχισε λέγοντας: “Η Πρόεδρος της Βουλής έλεγε ότι θα είναι εθνική προδοσία όποιος θα έχει δικαστήρια του Λουξεμβούργου. Γίνατε προδότες για την κυρία Πρόεδρο;“.

Ο τέως πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: “Φουλ υποστήριξη από την Χρυσή Αυγή έχετε. Ούτε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Σαμαρά να ήταν. Εγώ στην θέση σας θα ανησυχούσα”, προσέθεσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας στην συνέχεια για τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ πως “είναι ο άνθρωπος που αγαπάει την Ελλάδα ίσως περισσότερο από τον καθένα”.

Δείτε εδώ live την συζήτηση στη Βουλή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε