Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Δραματικές εξελίξεις! Όλα τα σενάρια ανοιχτά ακόμα και εκλογών – Τσίπρας σε Αναστασιάδη: Επιστρέφω Ελλάδα για να πάω σε εκλογές

Δραματικές εξελίξεις! Όλα τα σενάρια ανοιχτά ακόμα και εκλογών – Τσίπρας σε Αναστασιάδη: Επιστρέφω Ελλάδα για να πάω σε εκλογές

– Η πιθανότερη ημερομηνία εκλογών που έχει πέσει στο τραπέζι είναι η 2α Αυγούστου
– Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κύπρου πως είναι έτοιμος για εκλογές
– Πριν επιστρέψει ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες είπε όχι σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα
– Για πολλούς το γεγονός ότι πέφτουν στο τραπέζι οι εκλογές μπορεί να είναι ένα μέσο πίεσης προς τους δανειστές
– ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Με την αποχώρησή του από τις Βρυξέλλες ο κ. Τσίπρας ήθελε να στείλει ένα μήνυμα προς όλους τους ευρωπαίους ηγέτες πως δεν θα δεχθεί περαιτέρω πιέσεις από τους δανειστές και πως η επιστροφή του στην Αθήνα σηματοδοτεί σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και το ενδεχόμενο νέας προσφυγής στις κάλπες, προκειμένου ο λαός να αποφανθεί εάν θα πρέπει η κυβέρνηση να δεχθεί μία τέτοια συμφωνία ή όχι.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας φέρεται να εκμυστηρεύτηκε στον Πρόεδρο της Κύπρου, κ. Αναστασιάδη πως επιστρέφει στην Αθήνα και σκοπεύει να προκηρύξει ακόμα και πρόωρες εκλογές μπροστά στα τελεσίγραφα των δανειστών.

Εάν ισχύει αυτό το σενάριο, ο κ. Τσίπρας είτε έχει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ή μέσω αυτής της διαρροής ήθελε να ασκήσει μία περαιτέρω πίεση προς τους δανειστές, προκειμένου να υποχωρήσουν σε κάποιες από τις σκληρές απαιτήσεις τους.

«Όσο η Ελλάδα δεν υποχωρεί , οι απειλές υποχωρούν και κερδίζει η λογική», αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης , λίγα λεπτά πριν αρχίσει η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι ίδιες πηγές αποδίδουν επικοινωνιακά χαρακτηριστικά στην φράση “game is over” που απηύθυνε χθες o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα . Χθες, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές στο Eurogroup και στην Σύνοδο Κορυφής, «κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει στο κείμενο των θεσμών εντός 24 ωρών . Η πρότασή τους, προσθέτουν, είναι ένα σκληρό μνημόνιο που προβλέπει σκληρά μέτρα, υψηλό ΦΠΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε