Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Διαμαντοπούλου: Προτιμά συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ

τάχθηκε, εμμέσως πλήν σαφώς, υπέρ του να παραμείνει επικεφαλής μιας ενδεχόμενης κυβερνητικής συνεργασίας ο σημερινός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, η υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανακάμψει στις εκλογές, “πληρώνοντας βεβαίως για τα λάθη του, αλλά και πείθοντας για την αναγκαιότητα των μέτρων”, όπως είπε και πρόσθεσε ότι “δεν έχει νόημα η πόλωση στις επερχόμενες εκλογές”.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι μετεκλογικά, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, θα προτιμούσε τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης με τη συμβολή της ΔΗΜΑΡ, αλλά επεσήμανε ότι “εφόσον οι πολίτες επιλέξουν διαφορετικά, τότε στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αυτή θα πρέπει να βασίζεται σε προγραμματική συμφωνία”.

Τέλος, τάχθηκε, εμμέσως πλήν σαφώς, υπέρ του να παραμείνει επικεφαλής μιας ενδεχόμενης κυβερνητικής συνεργασίας ο σημερινός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, λέγοντας ότι “θα ήταν σωστότερο να πάμε σε δοκιμασμένο πρόσωπο”.

Στο γερμανικό Κοινοβούλιο, θα μιλήσει αύριο η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, σε μια προσπάθεια, όπως τόνισε η ίδια σε συνέντευξη της στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, να αποκατασταθεί το προβληματικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο καιρό ανάμεσα σε παράγοντες των δύο χωρών.

Κατά την παραμονή της στο Βερολίνο, η υπουργός Ανάπτυξης πρόκειται να συναντηθεί με τον ομόλογό της και αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ, καθώς και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η κ. Διαμαντοπούλου, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για τη δημιουργία του Ταμείου Εγγυήσεων για την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα ενεργοποιηθεί περί τα τέλη Μαΐου, καθώς “μετά το PSI το κλίμα είναι πολύ καλύτερο στην Ευρώπη για την ανάπτυξη στην Ελλάδα”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε