Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Συμβασιούχοι ΟΑΕΕ: Ζήτησαν τον Στρατούλη αλλά θα δουν τον Σκουρλέτη

Πηγή: Eurokinissi.gr
Πηγή: Eurokinissi.gr

Περισσότεροι από 70 συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ βρέθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας και ζήτησαν να εφαρμοστεί η απόφαση του Δικαστηρίου που τους δικαιώνει. Έστησαν μέχρι και σκηνές, ενώ ορίστηκε ραντεβού για αύριο στις 12:30.

 Το πρωί της Πέμπτης ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γιώργος Σταθάκης που δεν μπορούσαν να μπουν στα γραφεία τους εξαιτίας της κατάληψης που έκανε το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Οικονομικών. Σήμερα, γίνεται κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας.

Αυτή τη φορά, την… επαναστατική γυμναστική στην κυβέρνηση κάνουν οι πρώην συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ, που εδώ και σχεδόν πέντε εβδομάδες έχουν καταλάβει το κτίριο του Οργανισμού στην Ακαδημίας. Ζητούν να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση που προβλέπει την επαναπροσληψή τους.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, περίπου 70 πρώην συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ έκαναν “ντου” στο υπουργείο Εργασίας και έφτασαν μέχρι τον 7ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού. Μόνο που ο Δημήτρης Στρατούλης δεν ήταν στο γραφείο του αλλά στο στούντιο της ΕΡΤ.

“Θέλουμε να δούμε τον κ. Στρατούλη, κυβέρνηση της Αριστεράς είναι, διάλογο θέλουμε” είπαν σε δυο εργαζόμενες που τους άνοιξαν την πόρτα του γραφείου του υπουργού. “Δεν φεύγουμε αν δεν γίνουμε καθαρίστριες”, έλεγαν στο NewsIt.

Δυο γυναίκες, μάλιστα, ανακοίνωσαν πως ξεκινούν απεργίας πείνας μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα για την επαναπρόσληψή τους. “Μας έχουν πετάξει στο δρόμο. Ξεκινάμε απεργία πείνας. Αν θέλει η κυβέρνηση της εργατιάς να σκοτώσει τους εργαζόμενους, έχει αρχίσει και τα καταφέρνει”.

“Ούτε Βενιζέλος, ούτε Σαμαράς, ήρθε το Μνημόνιο της Αριστεράς” είναι το σύνθημα που φωνάζουν και καταγγέλλουν την κυβέρνηση πως αρνείται να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις, που τους έχουν δικαιώσει. “Κατρούγκαλε, Στρατούλη ακούστε το καλά, θέλουμε δικαίωση, θέλουμε δουλειά”, φωνάζουν επίσης.

Διαμηνύουν ότι δεν θα φύγουν από το υπουργείο αν δεν δουν τον υπουργό. Και για να τον πιέσουν ακόμη περισσότερο, έστησαν δυο σκηνές στο διάδρομο του 7ου ορόφου, ακριβώς έξω από το γραφείο του κ. Στρατούλη. Ο οποίος δεν έχει άλλο τρόπο να φτάσει στο γραφείο του, παρά μόνο να περάσει ανάμεσα από τους… καταληψίες.

Νωρίτερα, πάντως, ο υπουργός δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα συναντήσει τους πρώην συμβασιούχους του ΟΑΕΕ. Ο Δ. Στρατούλης ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ όταν έγινε η ζωντανή σύνδεση με το υπουργείο για την κατάληψη.

Εκπρόσωπος των εργαζομένων μίλησε για τα αιτήματα και την απαίτηση των συμβασιούχων να δουν τον υπουργό. Έτσι, αύριο στις 12:30 θα υπάρξει ραντεβού των εργαζομένων με τον κύριο Σκουρλέτη. Ο Διευθυντής του γραφείου του κύριου Σκουρλέτη δήλωσε: “Μέχρι τώρα έχουμε δεχτεί τρεις αντιπροσωπείες εργαζομένων. Σας παρακαλούμε λοιπόν να δεχτείτε την πρόσκληση για αύριο στις 12:30 στον δεύτερο όροφο θα είναι και οι δύο υπουργοί και από εκεί και πέρα είναι δική σας επιλογή αν θα θέλετε να μείνετε εδώ. Εμείς σας παρακαλούμε να διευκολυνθεί η λειτουργία του Υπουργείου. Καταλαβαίνετε ότι είμαστε σε μία πολύ κρίσιμη διαπραγματευτική φάση”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε