Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Επίθεση” ΠΑΣΟΚ σε Καμμένο: Προσπαθεί να “θολώσει τα νερά” για τα F – 16

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για προσπάθεια να “θολώσει τα νερά” κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο το ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με την αναβάθμιση των F – 16 που συμφωνήθηκε και στην συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ, σχολιάσει την ανάρτηση του Πάνου Καμμένου στο twitter όπου ανέφερε ότι “Η οροφή για την αναβάθμιση των F-16 από τον προϋπολογισμό είναι 1,1δις € τα υπόλοιπα ποσά αφορούν προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά”.

«Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ τον διαψεύδει και δίνει το εκτιμώμενο κόστος στα 2,404 δισ., περιγράφει επιγραμματικά του τι θα προβλέπει η ενδεχομένη σύμβαση, κάνοντας αόριστη αναφορά για αντισταθμιστικά κατά τη φάση διαπραγματεύσεων» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, επισημαίνεται ότι στη ανακοίνωση της αμερικανικής πλευράς, δεν αναφέρεται πουθενά η βιομηχανική επιστροφή της προμήθειας στην χώρα κατά παρέκκλιση της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής (ΕΑΒΣ) την οποία ο ίδιος ο κ. Καμμένος πρόσφατα εξέδωσε.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται, δεν προβλέπεται να δοθεί στην αμυντική βιομηχανία κατασκευαστικό έργο, ούτε προβλέπεται καμία μεταφορά τεχνογνωσίας. Δεν υπάρχει επίσης πρόβλεψη επαναπώλησης ή και επαναχρησιμοποίησης του πλήθους των τοποθετημένων υποσυστημάτων που θα αντικατασταθούν εξ αιτίας της αναβάθμισης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις