Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

FT: Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θέλουν να “πετάξουν” την Αριστερά από την κυβέρνηση Τσίπρα! – Προτείνουν συμμαχίες με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι!

FT: Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θέλουν να “πετάξουν” την Αριστερά από την κυβέρνηση Τσίπρα! – Προτείνουν συμμαχίες με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι!

– Θέλουν να “απαλλαγούν” από την αριστερή πτέρυγα Λαφαζάνη, τον οποίο χαρακτηρίζουν εξίσου δημοφιλή με τον πρωθυπουργό
– Καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να δημιουργήσει νέες… συμμαχίες με Βενιζέλο και Θεοδωράκη!
– “Πρωθυπουργός ή πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;” το δίλημμα που θέτουν στον Τσίπρα
– Το δημοσίευμα επικαλείται και δηλώσεις αξιωματούχου του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για κομματική… απειθαρχία 

Να απαλλαχθούν από την “άκρα αριστερά” του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που δεν βλέπουν άλλον τρόπο σωτηρίας για την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα – “βόμβα” των Financial Times.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πολλοί αξιωματούχοι πιστεύουν πως για να επιτευχθεί συμφωνία διάσωσης για την Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πάρει μια μεγάλη απόφαση. Να απαλλαγεί από την «άκρα αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ και να τολμήσει νέες συμμαχίες με το… ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι!

«Η ιδέα θα ήταν για τον κ. Τσίπρα να σφυρηλατήσει μια νέα συμμαχία με παραδοσιακό κεντροαριστερό κόμμα στην Ελλάδα, το πολιορκούμενο ΠΑΣΟΚ, και Το Ποτάμι, ένα νέο κεντροαριστερό κόμμα που έδωσε την πρώτη του εκλογική μάχη τον Ιανουάριο» αναφέρει η εφημερίδα.

«Ο Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να είναι πρωθυπουργός ή ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ένας ευρωπαίος αξιωματούχος. Άλλος ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης που επικαλούνται οι FT πρόσθεσε: «Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβιώσει».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέλη της μετριοπαθούς πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με την Αριστερά Πλατφόρμα.

«Ήμασταν περισσότερο ένας χώρος διαλόγου παρά ένα πολιτικό κόμμα … γι ‘αυτό είναι δύσκολο να εγκαθιδρύσουμε ένα σύστημα κομματικής πειθαρχίας» είπε ένας αξιωματούχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι FT αναφέρονται στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Χαρακτηρίζουν “χαρισματικό υπουργό Οικονομικών”, τον Γιάνη Βαρουφάκη αλλά “χλιαρό” ως προς το θέμα του μέλλοντος της χώρας στην Ευρωζώνη. «Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι είναι συχνά συγκαταβατικός και τείνει να δίνει διαλέξεις στις συνεδριάσεις με τους ομολόγους του της Ευρωζώνης -μια τάση που έχει αποξενώσει ακόμη και πιθανούς συμμάχους» σημειώνει η εφημερίδα.

Όσον αφορά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον χαρακτηρίζουν «σχεδόν τόσο δημοφιλή όσο τον πρωθυπουργό» και, όπως σημειώνεται, έχει απειλήσει με βέτο έναντι των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προωθούνται από τους πιστωτές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε