Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Guardian : Ο Παπανδρέου υποστηρίζει τον Σαμαρά!

Guardian : Ο Παπανδρέου υποστηρίζει τον Σαμαρά!

Με ανακοίνωση του ο πρώην Πρωθυπουργός διαψεύδει το δημοσίευμα καταγγέλοντας την βρετανική εφημερίδα για σκοπιμότητα και παραπληροφόρηση.

Όλα ξεκίνησαν από τη συνέντευξη του Γ.Παπανδρέου στην Guardian, οι συντάκτες της οποίας σχολίασαν πως ”μία από τις ειρωνείες των εκλογών είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου στην ουσία υποστηρίζει τον πολιτικό του αντίπαλο Αντώνη Σαμαρά”.

Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να δηλώνει :”Εύχομαι νίκη των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων που μπορούν να σχηματίσουν ένα σταθερό συνασπισμό και ως εκ τούτου να δουν πώς μπορούν να βελτιώσουν τα μέτρα λιτότητας”.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρώην Πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της ιδέας του περί δημοψηφίσματος αποκαλύπτοντας ”οι Σαρκοζί και Μέρκελ ήταν ενήμεροι για τις προθέσεις μου, με την πιθανότητα δημοψηφίσματος να συζητείται από το καλοκαίρι του 2011.Θα είχε αφαιρέσει την αβεβαιότητα που στοιχειώνει την Ελλάδα και την Ευρώπη σήμερα”.

Λίγες ώρες μετά από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση-διάψευση.

”Η εφημερίδα Guardian, δημοσιεύει σήμερα, στην ηλεκτρονική της έκδοση, άρθρο της ανταποκρίτριάς της στην Αθήνα, Helena Smith,
(http://www.guardian.co.uk/world/2012/jun/15/george-papandreou-supports-pro-european-parties),
με το οποίο η δημοσιογράφος παρουσιάζει, σε ελεύθερη απόδοση, συζήτηση που είχε με τον Γιώργο Α. Παπανδρέου και με υπότιτλο “ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει τον αντιπαλό του Α. Σαμαρά προκειμένου να διασφαλισθεί η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη”, κάτι που ουδεμία σχέση έχει με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Η αλήθεια είναι ότι, στη συζήτηση υπήρξε συγκεκριμένη ερώτηση και συγκεκριμένη απάντηση, που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει παρανοήσεις και εξαγωγή αυθαίρετων συμπερασμάτων.

Επομένως, μόνον σκοπιμότητα και παραπληροφόρηση μπορεί κανείς να καταλογίσει στους υπεύθυνους του ατοπήματος.

Προς επιβεβαίωση των ανωτέρω, ακολουθεί το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από τη συζήτηση και σε αρχείο το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο:

Helena Smith: Θα προτείνατε στον κόσμο να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία;

(would you advise people to vote for New democracy?)

Γιώργος Παπανδρέου: Θα πρότεινα στον κόσμο να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ.
(I would advise people to vote for PASOK)

Helena Smith: Μάλιστα”.

Aκούστε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε