Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Zeit: Η πορεία του Σόιμπλε είναι πλέον μοναχική! – Θα στραφεί η τρόικα εναντίον του; – Κυβερνητική πηγή: Πάμε για να κλείσουμε! Δεν είμαστε μόνοι μας!

Zeit: Η πορεία του Σόιμπλε είναι πλέον μοναχική! – Θα στραφεί η τρόικα εναντίον του; – Κυβερνητική πηγή: Πάμε για να κλείσουμε! Δεν είμαστε μόνοι μας!

– «Η Γερμανία παίρνει το μεγαλύτερο ρίσκο», γράφει η εφημερίδα Zeit και αποκαλύπτει το απίστευτο παρασκήνιο συνομιλιών ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν, πίσω από την πλάτη του Σόιμπλε
– Ο Βαρουφάκης δεν είναι μόνος απέναντι σε όλους, γράφει η γερμανική εφημερίδα
– Κυβερνητική πηγή: Δεν θα υποχωρήσουμε! Δεν είμασταν μόνοι μας στο EWG
– Στις 16.00 η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup

Αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό της Γερμανίας, είναι δημοσίευμα της εφημερίδας, Zeit, σύμφωνα με το οποίο το μέτωπο προς την υπόλοιπη Ευρώπη δεν είναι αρραγές όπως άλλες φορές!

Με τίτλο: «Η Γερμανία παίρνει το μεγαλύτερο ρίσκο», η εφημερίδα θέλει να δείξει ότι ο Σόιμπλε δεν θα περάσει ένα εύκολο απόγευμα στις Βρυξέλλες. Η εφημεριδα γράφει ότι η πορεία του γερμανού υπουργού Οικονομικών είναι πλέον «μοναχική», και λέει ότι το χθεσινό «Οχι» του Βερολίνου στο αίτημα της Ελλάδας αντέστρεψε την κατάσταση.

Το άρθρο προχωράει και παραπέρα αναφέροντας ότι τόσο ο Γιούνκερ όσο και ο Ντάϊσελμπλουμ έχουν στρώσει το χαλί για το επιθυμητό ελληνικό αίτημα βοήθειας και προσθέτει ότι ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης δεν είναι πλέον μόνος απέναντι σε όλους.

Οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει υποστηρίζει η εφημερίδα και πρέπει να θεωρεί δεδομένο ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας ότι έχει τον Γιούνκερ στο πλευρό του.

Το όχι του Σόιμπλε που εκνεύρισε τον Γιούνκερ

Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι το όχι του Σόιμπλε τίναξε στον αέρα μια ολόκληρη προεργασία που είχε γίνει – την οποία πιθανότατα αγνοούσε. Φήμες αναφέρουν ότι προκειμένου να στρωθεί το χαλί για ένα έλληνικό αίτημα ειχαν γίνει μυστικές συνομιλίες ανάμεσα στο ΔΝΤ την ΕΚΤ και την Κομισιόν. Αυτά τα σχέδια του Γιούνκερ όμως τα χάλασε ο Σόιμπλε.

Θα ενωθούν εναντίον του;

Η εφημερίδα μάλιστα πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Λέει ότι τώρα, η τρόικα που ο Σόιμπλε δημιούργησε, δηλαδή η Κομισιόν, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ είναι πολύ πιθανόν να ενωθεί κατά του ίδιου του “πατέρα” της.
«Ήταν πράγματι ο Σόιμπλε, αυτός που όχι μόνο εφηύρε την τρόικα, αλλά που πρόσφατα υπερασπίστηκε με επιτυχία έναντι του Βαρουφάκη. Τώρα όμως τα τρία θεσμικά όργανα περιμένουν μια οριστική απόφαση, την οποία όμως ο γερμανός υπουργός φρενάρει. Και ο Βαρουφάκης δείχνει με το δάκτυλο το Βερολίνο», γράφει χαρακτηριστικά.

Ελλάδα: Εχουμε κάνει τα 4/5 της διαδρομής

Κυβερνητική πηγή φτάνοντας στις Βρυξέλλες ανέφερε ότι «Η ελληνική πλευρά έχει κάνει σημαντικά βήματα προκειμένου να υπάρξει μία λύση και συμφωνία στο σημερινό Eurogroup. Αυτό που μένει να γίνει είναι να κάνει ένα βήμα και η άλλη πλευρά. Κάναμε τα 4/5 της διαδρομής, πρέπει να κάνουν το 1/5», είπε χαρακτηριστικά.

Το μέλος της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας είπε ότι στο χθεσινό EWG «δεν ήμασταν μόνοι μας» εννοώντας ότι βρήκαμε συμμάχους από κάποιες χώρες.

Τόνισε επίσης ότι δεν θα υποχωρήσουμε αν υπάρξει το ίδο σκηνικό πίεσης με της Δευτέρας.

Όταν ρωτήθηκε για τα σημεία του ελληνικού αιτήματος που ζητά να αλλάξουν η γερμανική πλευρά είπε ότι εκτός από τους Γερμανούς υπάρχουν οι χθεσινές δηλώσεις Γιούνκερ, Γαλλίας και Ιταλίας.

Όταν τέλος ρωτήθηκε αν απειληθούμε με περιορισμό της παροχής της ρευστότητας, απάντησε: «Κανένα σχόλιο! Πάμε για να κλείσουμε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε