Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η “εξοπλιστική ατζέντα” Τσίπρα στη Λατινική Αμερική! Τι συζητά για την αμυντική βιομηχανία

Η “εξοπλιστική ατζέντα” Τσίπρα στη Λατινική Αμερική! Τι συζητά για την αμυντική βιομηχανία

Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Λατινική Αμερική περιέχει και πλούσια εξοπλιστική ατζέντα.

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο κυρίως για όσους πιστεύουν ότι πρόκειται για περιοδεία άνευ σημασίας, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό το γεγονός ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει , απογειώθηκαν από την Αθήνα έχοντας μαζί τους πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για το πως μπορεί η Ελλάδα να συνεργαστεί με χώρες της Λατινικής Αμερικής και ειδικότερα με τη Βραζιλία σε επίπεδο αμυντικής βιομηχανίας.

Η Βραζιλία δεν είναι πλέον μόνο η χώρα της σάμπα, αλλά μία πολύ δυναμική οικονομία με μία Πρόεδρο που δείχνει ανοιχτή σε συνεργασίες που θα ανοίξουν ορίζοντες στην χώρα της κυρίως προς την Ευρώπη. Όσοι εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι θα πρέπει να ενημερωθούν ότι πολλές ιδιωτικές ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες ζουν ακόμη λογω των συνεργασιών που έχουν με χωρες της Λατινικής Αμερικής και θα έβλεπαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη πιθανότητα συνεργασίας με τη Βραζιλία, στην οποία ο τομέας της Άμυνας έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Το Onalert έχει στην διάθεσή του το πλαίσιο της ενημέρωσης που είχε ο Αλέξης Τσίπρας, προετοιμαζόμενος για το ταξίδι στη Λατινική Αμερική. Κάποιες πληροφορίες προήλθαν και από το ΥΠΕΞ.

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε