Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Ελλάδα ψάχνει επενδύσεις στο Αζερμπαϊτζάν

Η Ελλάδα ψάχνει επενδύσεις στο Αζερμπαϊτζάν

Τις προοπτικές συνεργασίας στο εμπόριο και τις επενδύσεις συζήτησαν Λούκα Κατσέλη και Κ. Χεϊντάροβ.

Οι προοπτικές της διμερούς συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα (22/2) η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Nαυτιλίας, Λούκα Κατσέλη με τον υπουργό Εκτάκτων Αναγκών του Αζερμπαϊτζάν, Κ. Χεϊντάροβ.

«Ήταν ιδιαίτερη χαρά που συναντηθήκαμε με τον υπουργό του Αζερμπαϊτζάν. Συζητήσαμε τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του εμπορίου και των επενδυτικών δραστηριοτήτων. Προσδιορίσαμε μια σειρά επιχειρηματικών συνεργασιών, οι οποίες μπορούν να προωθηθούν στο χώρο του εμπορίου, κυρίως στον τομέα των αγροτικών προϊόντων, αλλά και στο χώρο των τουριστικών δραστηριοτήτων, στις επενδύσεις για συγκεκριμένους τομείς της μεταποίησης και, βεβαίως, στο χώρο της ενέργειας, όπου το Αζερμπαϊτζάν είναι μία από τις χώρες με την πιο θεαματική αύξηση στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο.

Αποφασίσαμε να δημιουργηθεί μια κοινή επιτροπή, που σε συνεργασία με τον ΟΠΕ (Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών), τη Γ.Γ. Εμπορίου, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών, που έχει τη συντονιστική ευθύνη, να κάνουμε αυτά που είπαμε πράξεις το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η κα Κατσέλη.

Ο Αζέρος υπουργός από την πλευρά του πρόσθεσε: «Σήμερα συζητήσαμε με τη συνάδελφό μου, υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Συζητήσαμε, επίσης, θέματα σχετικά με τον τουρισμό, την ασφάλεια και τη βιομηχανία. Τέλος, συζητήσαμε το σχηματισμό διμερών επιτροπών, οι οποίες θα προωθήσουν τη συνεργασία μας και θα εφαρμόσουν κοινές πολιτικές σε αυτά τα θέματα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε