weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Ισως να ήταν η τελευταία τους συνάντηση!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Η λέξη συναίνεση πλεον ανήκει στο παρελθόν. Κι αυτό γιατί οι λάθος χειρισμοί και από τα δυο επιτελεία, οδήγησαν στην απόλυτη ρήξη μεταξύ των 2 ανδρών.

Οι ευθύνες βεβαίως είναι και σε προσωπικό επίπεδο, αφού η πλευρά Παπανδρέου θυμάται την συναίνεση μόνο όταν οι καταστάσεις γίνονται ασφυκτικές και η δε πλευρά Σαμαρά παίζει με την σειρά της τα δικά της επικοινωνιακά παιχνίδια.

‘Ενα είναι όμως το δεδομένο: Σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές στιγμές στην ιστορία οι δυο άνδρες δεν κατάφεραν να δείξουν την παραμικρή υπευθυνότητα. Αναλώνονται σε δηλώσεις και αλληλοκατηγορίες και είπα – ξείπα.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ

Υποτίθεται οτι κατά την χθεσινή συνάντηση Παπανδρέου – Σαμαρά ο κ.Παπανδρέου του ζήτησε να παέι μαζί του στις Βρυξέλλες. Υποτίθεται επίσης, σύμφωνα πάντα με το επικοινωνιακό επιτελείο, οτι σήμερα ο κ.Σαμαράς έπρεπε να δώσει μια απάντηση.

Κάποιοι παίζουν παιχνίδια με την συναίνεση. Εφευρίσκουν εκκρεμότητες ή ακόμα κι αν δεν συμβαίνει αυτό λειτουργούν επιλεκτικά προς τα «κακά» ΜΜΕ.

Στο περίφημο λοιπόν τηλεφώνημα που έγινε σήμερα ο κ.Σαμαράς απάντησε αρνητικά και σε πολύ έντονο ύφος!

«Αν έρθω εγώ μαζί σου στις Βρυξέλλες υποτίθεται οτι θα εμφανίσουμε μια κοινή θέση. Πες μου τι ζητάς; Τι εθνική γραμμή έχεις; Μου έδωσες χθες καμμία εθνική γραμμή; Θα δεσμεύσω την χώρα για κάτι που δεν ξέρω;» Και συνέχισε: «Με βρίζεις τόσο καιρό, δεν συμφωνείς με τους υπουργούς σου και θέλεις να πάμε μαζί στις Βρυξέλλες;»

Και συνέχισε: «Και πρώτα απ’ όλα έχουμε συμφωνήσει σε τίποτα μαζί; Δεν μας έχεις δώσει ούτε τις επιστολές που στείλατε στο ΔΝΤ και σας ζητάμε να δούμε και τώρα θέλεις να νομιμοποιήσω αυτά που δεν ξέρω; Που ξέρω εγώ στα παρασκήνια τι έχεις συμφωνήσει;»

«Θα πάω με κλειστά χαρτιά να διαπραγματευτώ; Και πως εσύ δέχεσαι να πας στις Βρυξέλλες με κάποιον που πριν από λίγο αποκαλούσες ‘συκοφάντη’;» και πρόσθεσε: «Θα πάω στις Βρυξέλλες αλλά όχι μαζί σου».

Kαι κατέληξε: «Για του Γουδή να ρωτήσεις ποιός το είπε και σίγουρα δεν το έχω πει εγώ.»

Λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος κατηγόρησε τον κ.Σαμαρά για υπεκφυγές.

‘Ολη η δήλωση:

Ο κ. Σαμαράς, με προφάσεις και υπεκφυγές, αναζητεί άλλοθι για να αρνηθεί για ακόμη μια φορά να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στην εθνική προσπάθεια που κάνει η χώρα με τις θυσίες του Ελληνικού λαού.

Πρωθυπουργός, στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. και αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, τον ενημέρωσε, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρότεινε κοινή στάση και δράση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως διεθνώς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός, πρότεινε στον κ. Σαμαρά να τον συνοδεύσει στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο κ. Σαμαράς επιφυλάχθηκε να απαντήσει.
Σήμερα απάντησε αρνητικά.

Ο κ. Σαμαράς και η Ν.Δ. αποτελούν την μοναδική περίπτωση αντιπολίτευσης σε όλη την Ευρώπη που δεν αναλαμβάνει στοιχειωδώς τις ευθύνες της για να βοηθήσει τη χώρα της.

Ξέχασε ο πρωθυπουργός να πει στον κ.Σαμαρά για τις Βρυξέλλες;

Μετά από όλα τα παραπάνω, συνεργάτες του κ.Σαμαρά έλεγαν ότι ο κ.Παπανδρέου ξέχασε χθες να πει στον κ.Σαμαρά για το ταξίδι στις Βρυξέλλες.

Δημιουργήθηκε αναστάτωση και γι’ αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε να κάνει και άλλη διευκρινιστική δήλωση.

Όπως είπε: «Σε καμία περίπτωση δεν το ξέχασε. Εγώ ο ίδιος αποφάσισα να μην πω τίποτα χθες σοτυς δημοσιογράφους για να αφήσω το περιθώριο στον κ.Σαμαρά να πάρει την απόφασή του».

Πρόσθεσε οτι ο κ.Σαμαράς ενημερώνεται καθημερινά και από τον ίδιο κ.Βενιζέλο αλλά και υπηρεσιακά για όλα όσα αποφασίζονται και έχουν να κάνουν με την ελληνική οικονομία.

Τέλος, ο κ.Μόσιαλος επανέλαβε οτι ο κ.Παπανδρέου ζήτησε χθες από τον κ.Σαμαρά να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευθούν μαζί και να συναποφασίζουν.

Διαβάστε επίσης:

Οριστική ρήξη – Κανένα σημείο επικοινωνίας Παπανδρέου – Σαμαρά

Ενότητες
#TAGS MM