Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Στα κάγκελα οι Αμερικανοί! “Η απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού θα θεωρηθεί εχθρική ενέργεια” ξεκαθαρίζει ο Αμερικανός πρέσβης

Στα κάγκελα οι Αμερικανοί! “Η απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού θα θεωρηθεί εχθρική ενέργεια” ξεκαθαρίζει ο Αμερικανός πρέσβης

– Έξαλλοι οι Αμερικανοί με την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού λίγο πριν τη συνάντηση του Κοτζιά με τον αμερικανό ΥΠΕΞ
– Ο αμερικανός πρέσβης συνέδεσε τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς με την πιθανή απελευθέρωση του Σ. Ξηρού
– Ο Ντέιβιντ Πιρς έκανε λόγο για βίαιους τρομοκράτες που ανήκουν στη φυλακή
– Έμμεση απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα που δήλωσε πως “εμείς έχουμε μεγαλύτερη έγνοια για το θέμα από ότι έχουν αυτοί, εννοώντας τους Αμερικανούς

Άστραψε και βρόντηξε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς μιλώντας στους δημοσιογράφους για την πιθανή αποφυλάκιση του τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη, Σάββα Ξηρού, λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση του έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά με τον αμερικανό ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι.

Ο Αμερικανός πρέσβης όχι τυχαία στάθηκε μπροστά από μία πλάκα στα οποία είναι χαραγμένα τα ονόματα των αμερικανών που έχουν δολοφονηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Εκεί μιλώντας στους δημοσιογράφους ξεκαθάρισε πως μία πιθανή απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού θα θεωρηθεί εχθρική ενέργεια και δεν πρέπει να γίνει σε καμία περίπτωση αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Πιρς εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για το νομοθέτημα της ελληνικής κυβέρνησης με το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρόωρη απελευθέρωση αυτών των τρομοκρατών κι άλλων εγκληματιών που έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα κατά των Ελλήνων, Αμερικανών και ανθρώπων άλλων εθνικοτήτων.

Όπως αποκάλυψε, εξέφρασε αυτές τις ανησυχίες απευθείας στο υπουργείο Δικαιοσύνης στις 2 Απριλίου όπου αποσαφήνισε πως εάν απελευθερωθεί ο Σάββας Ξηρός πριν εκτίσει την ποινή του, μία τέτοια ενέργεια θα ήταν αντίθετη στη μνήμη των αμερικανών διπλωματών που σκοτώθηκαν και οι Αμερικανοί δεν μπορούν να το κατανοήσουν. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, ο ίδιος ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι εξέφρασε την ανησυχία του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα, ο αμερικανός πρέσβης ξεκαθάρισε πως πρόκειται για καταδικασμένους τρομοκράτες-δολοφόνους που έχουν διαπράξει τρομερά και ειδεχθή εγκλήματα και δεν θα πρέπει να εκτίσουν την ποινή τους στην άνεση των σπιτιών τους, με τους “φίλους, την οικογένεια και τους συνεργάτες τους. Η απελευθέρωση αυτών των δολοφόνων από τη φυλακή ατιμάζει τη μνήμη όσων έχουν σκοτωθεί και παραβιάζει τα δικαιώματα των μελών της οικογένειας όσων οι ζωές καταστράφηκαν”.

Μάλιστα, ο κ. Πιρς καταλήγει πως “αν ο Σάββας Ξηρός -ή κάποιος άλλος με το αίμα Αμερικανών διπλωματών και των μελών της αποστολής των ΗΠΑ στα χέρια του- φύγει από τη φυλακή, τότε θα πρόκειται για ξεκάθαρα μία μη φιλική πράξη”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε