Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Καρατζαφέρης: “Τι τον θέλουμε τον 14ο μισθό”;

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Με τον 14ο μισθό τα “έβαλε” από το βήμα της Βουλής ο Γ.Καρατζαφέρης.
 

Πρόταση – βόμβα του Γιώργου Καρατζαφέρη από το βήμα της βουλής.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ- εμμέσως πλην σαφώς – προτείνει την κατάργηση του 14ου μισθού στο πλαίσιο του νοικοκυρέματος των δημοσιονομικών της χώρας. Τι είπε επί λέξει;

«Ακούω από την καραμέλα της αριστεράς περί κεκτημένων κάτω από εκβιασμούς οι οποίοι έγιναν σε αδύναμες κυβερνήσεις που εύκολα προσχωρούσαν για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Και να θυμίσω πως μπήκε ο 14ος μισθός στους νεώτερους. Όταν ο Καραμανλής τσακώθηκε με τα ανάκτορα το 1963 ήταν έωλος και μετέωρος στον ανένδοτο αγώνα που έκανε τότε ο Παπανδρέου, ο Μητσοτάκης και οι άλλοι. Τότε , εκείνη την εποχή ο Πιπινέλης, προκειμένου να δημιουργήσει μια ευφορία έδωσε τον 14ο μισθό.
Που υπάρχει; Είμαστε η πλουσιότερη χώρα του κόσμου; Που υπάρχει;»!!!  Η φράση του Γ. Καρατζαφέρη δεν ήταν τυχαία και σύντομα προβλέπεται να κατατεθεί και ως επίσημη πρόταση… 

Στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Τόνισε ότι η χώρα έχει έναν πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση με ισχυρή και νωπή εντολή να επαναφέρουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και δημοσιονομικής ισορροπίας. Ο κ. Σαχινίδης πρόσθεσε ότι το υπουργείο παρακολουθεί τις κερδοσκοπικές κινήσεις και «δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση σε κανέναν ‘ραντιέρη’ να εκμεταλλευθεί».
 
Η κόντρα συνεχίστηκε και για τις εκλογές.
 
Ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε την κυβέρνηση να αποδώσει ενώπιον της Δικαιοσύνης όσους από τους αξιωματούχους της ΝΔ ευθύνονται για τη διάλυση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών. Αναφορικά όμως με τον αφορισμό του κ. Σαχινίδη για «νωπή και ισχυρή εντολή» κάλεσε την κυβέρνηση να μην επαναπαύεται «γιατί μπορεί να γίνουν εκλογές τον Μάρτιο, εκτός αν κάποιοι σας τη χαρίσουν, όπως έκαναν το 1995 και σας άφησαν στην κυβέρνηση δέκα χρόνια».
 
Παρεμβαίνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής είπε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ «ότι συνεχίζεται το σήριαλ της πολυκατοικίας με αναταραχή όμως και με κάποιους να αναζητούν νέους ρόλους και να κρατούν το καρότο του Μαρτίου»: «Η ΝΔ, ως γνωστόν έχει ήδη δεσμευθεί για τον Κάρολο Παπούλια, όπως και το ΠΑΣΟΚ. Αναμένω και τη δική σας και μάλιστα σύντομα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Καρατζαφέρης προς Σαμαρά: Πάμε μαζί σε εκλογές 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε