Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κερδίζει χρόνο για την εφεδρεία ο Κουβέλης – Γκρίνια στην Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ για τα μέτρα

Κερδίζει χρόνο για την εφεδρεία ο Κουβέλης – Γκρίνια στην Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ για τα μέτρα

Στηρίζει την κυβέρνηση αλλά όχι και την εφεδρεία ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, όπως επανέλαβε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

«Θα κάνουμε οτιδήποτε για να προωθηθεί το κυβερνητικό έργο με την κοινωνία “όρθια”. Στόχος είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ με το μικρότερο δυνατό κόστος», τόνισε ο κ. Κουβέλης και υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ αποτελεί εγγύηση για τις «κατά το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις στην κοινωνία, από τα μέτρα προσαρμογής».

Ο κ. Κουβέλης ενημέρωσε τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ότι δεν έχει λάβει ακόμη από το οικονομικό επιτελείο το κείμενο με τα τελικά μέτρα που εισηγείται, για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, ενώ για την εφεδρεία είπε πως περιμένει τις εισηγήσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.

Στην συνεδρίαση, ο Οδυσσέας Βουδούρης διένειμε επιστολή προς τους συναδέλφους του εκφράζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ενστάσεις για το αν τα υπό απόφαση μέτρα συμβαδίζουν με το προγραμματικό πλαίσιο που συμφώνησαν τα τρία κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Απών από τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ ήταν ο βουλευτής Ηρακλείου Γ. Μιχελογιαννάκης, ο οποίος σε δήλωσή του, που δημοσιεύει το Cretalive, δηλώνει αντίθετος με τα νέα μέτρα.

«Η προγραμματική συμφωνία, η τήρηση της οποίας είναι συμβόλαιο, μιλούσε για το πακέτο των 11,5 δισ., τα οποία θεωρούντο έξοδα. Το επιχείρημα καλόπιστων και τρόικας ήταν ‘αφήστε τα έσοδα, εφόσον δεν έχετε αποδείξει ότι είστε ικανοί να τα εισπράξετε’.

Η αλλαγή πλεύσης προσθέτοντας 2,5 δισ. στα 11,5 δισ. ευρώ αλλάζει όλη την προηγούμενη φιλοσοφία. Δηλαδή, είμαστε ικανοί μόνο για περικοπή εξόδων και όχι είσπραξη εσόδων, αλλά όταν τα έξοδα δεν φτάνουν, βαφτίζουμε τα έσοδα έξοδα και όλα καλά», αναφέρει ο βουλευτής Ηρακλείου της ΔΗΜΑΡ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός Δημοσίου σε τρεις φάσεις οι δημόσιοι υπάλληλοι

Αυτή είναι η άλλου τύπου εφεδρεία! Πρώτοι θα φύγουν οι επίορκοι και οι κοπανατζήδες! – Θα τους πληρώνουμε για να… κάθονται τρία χρόνια

Ταύτιση Μανιτάκη – Κουβέλη κατά της εφεδρείας!

Φ.Κουβέλης: “Δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα στην κυβερνητική συνεργασία”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε