Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Κοινωνικό Μέρισμα στη Βουλή: Ο “Αγιος Βασίλης” Τσίπρας και τα «ματωμένα πλεονάσματα»

Κοινωνικό Μέρισμα στη Βουλή: Ο “Αγιος Βασίλης” Τσίπρας και τα «ματωμένα πλεονάσματα»

Την κριτική της αντιπολίτευσης δέχθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για το θέμα του κοινωνικού μερίσματος στην Βουλή.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε από το βήμα της Ολομέλειας στην  κριτική της Αντιπολίτευσης λέγοντας «Η κυβέρνηση λειτουργεί με σχέδιο, το είχαμε ήδη ανακοινώσει και το σχέδιο εφαρμόζεται».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας είπε πως ο Πρωθυπουργός «εμφανίσθηκε ως Αγιος Βασίλης. Δεν είναι δικά σας τα λεφτά για τα μοιράζετε όπως εσείς κρίνετε χωρίς τη συνεννόηση με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης». Επίσης, απέδωσε αυτοκρατορική λογική που αψηφά τους κοινοβουλευτικούς κανόνες και υποστήριξε ότι το αιφνιδιαστικό διάγγελμα του πρωθυπουργού έγινε για να καλυφθούν όσα αποκαλύπτονται ότι πράττει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για προσπάθεια αλίευσης ψήφων. Η κυβέρνηση είπε δεν βοηθά τους φτωχούς με το να τους παίρνει το ΕΚΑΣ και τους δίνει 250 ευρώ».

Για «ματωμένα πλεονάσματα σε βάρος των  λαϊκών στρωμάτων», έκανε λόγο και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε στις επικρίσεις της ΝΔ για το διάγγελμα του Πρωθυπουργού λέγοντας πως «δεν ήταν ούτε θεσμική ούτε πολιτική παρατυπία, αλλά ήταν μέσα στο σχέδιο που έχουμε ήδη ανακοινώσει και το ποσό το είχαμε  συμφωνήσει με τους θεσμούς, όλοι ήξεραν τη στρατηγική μας και κανείς δεν είπε ότι είναι δικά μας τα λεφτά».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις