Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Κόντρα Πετσάλνικου – Ραγκούση για τον Καλλικράτη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση Πετσάλνικου στη Βουλή για τον Καλλικράτη. Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο.

Ο κ. Πετσάλνικος κατέβηκε από το προεδρείο και πήρε θέση στο βήμα της Βουλής και έδωσε το σύνθημα και σε άλλους βουλευτές και του κυβερνώντος κόμματος να παραπονεθούν στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

Είπε ότι έρχονται συνεχώς παράπονα στο γραφείο του από πολίτες που αντιδρούν σε συνενώσεις δήμων και μάλιστα ζήτησε από τον κ. Ραγκούση να επαναφέρει την αρχική ρύθμιση που προέβλεπε πως στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο νομό Καστοριάς οι δήμοι γίνονται 4 και όχι 3.

Η νέα παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής προκαλεί αίσθηση, καθώς προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μικροκομματικά συμφέροντά του, κατέβηκε από τη θέση του, προκειμένου να είναι αρεστός στην εκλογική του περιφέρεια, στην Καστοριά ζητώντας στην ουσία η ιδιαίτερη πατρίδα του να εξαιρεθεί από τις ρυθμίσεις. 

Πάντως, αυτή η συμπεριφορά του Προέδρου της Βουλής προκαλεί οργή στους έλληνες πολίτες που τον παρακολουθεί τόσο καιρό να υπεραμύνεται με σθένος τα συμφέροντα των υπαλλήλων της Βουλής με τους 16 μισθούς και τώρα τα συμφέροντα των ψηφοφόρων του στην Καστοριά, αδιαφορώντας για τους μισθούς και τις συντάξεις των απλών πολιτών που στενάζουν πλέον.

“Η δύναμη της πολιτικής είναι να ακούει και να σκύβει σε λογικά επιχειρήματα και να τα αποδέχεται. Θα ψηφίσω το νομοσχέδιο αλλά το θέμα είναι ο κάθε βουλευτής να δίνει την ψήφο του με την καρδιά του για ένα καλύτερο αποτέλεσμα”, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών, ξεκαθάρισε οτι η συζήτηση για την διαμόρφωση του Καλλικράτη εξελίσσεται εδώ και πολλούς μήνες, για να μην πούμε χρόνια. Η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε όριο και περιθώριο με τις τοπικές κοινωνίες, κατέληξε ο κ. Ραγκούσης μην αφήνοντας άλλο περιθώριο στον Πρόεδρο της Βουλής.

Την κόντρα των δύο πολιτικών σχολίασε και ο κ. Τσίπρας λέγοντας πως παρακολούθησε κάτι που δεν είναι σύνηθες, “τον Πρόεδρο της Βουλής να κατεβαίνει από την έδρα του και να εγκαλεί τον υπουργό.

Σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο ενώ το πρωί στην ολομέλεια της Βουλής θα αναφερθεί στον “Καλλικράτη” ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε