Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κούρεψαν τελείως τις ελπίδες των μικροκαταθετών – Παπαδήμος: Καμμία εξαίρεση στο κούρεμα των ομολόγων

Κούρεψαν τελείως τις ελπίδες των μικροκαταθετών – Παπαδήμος: Καμμία εξαίρεση στο κούρεμα των ομολόγων

– Ταφόπλακα στις ελπίδες ειδικής μεταχείρισης των ελλήνων πολιτών που εμπιστεύθηκαν τα χρήματά τους στο κράτος
– Πρώτα ο Ευ.Βενιζέλος και τώρα ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζουν το ίδιο οικονομικούς κολοσσούς και απλούς πολίτες
– Έγινε κανονικό πλιάτσικο στα ασφαλιστικά ταμεία και τους μικροομολογιούχους

Οι οικονομίες που με κόπο και ιδρώτα μπορεί να είχε τοποθετήσει στο πιο απάνεμο υποτίθεται λιμάνι ένας έλληνας πολίτης τώρα γίνονται καπνός.

Το πρωί, από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του πρωθυπουργού ξεκαθαρίστηκε στην Βουλή ότι δεν πρέπει να έχουν ελπίδες ούτε οι μικροομολογιούχοι, ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία, ότι θα αντιμετωπιστούν διαφορετικά εξαιτίας των απωλειών που υπέστησαν από το κούρεμα.

Έτσι, η περιουσία και οι κόποι μιας ζωής του κάθε πολίτη που εμπιστεύτηκε το κράτος και αγόρασε με τις αποταμιεύσεις του ομόλογα κουρεύεται με το έτσι θέλω!

Κάπως έπρεπε να πετύχει το PSI, κάπως έπρεπε να φανεί ότι σώζεται η χώρα από τους χειρισμούς και το σχέδιο των κυρίων Παπαδήμου και Βενιζέλου, οι οποίοι έκαναν το πρωτοφανές! Επι της ουσίας μπαίνουν στους λογαριασμούς του κάθε έλληνα πολίτη που έχει αγοράσει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή έχει δανείσει το κράτος και έβαλαν χέρι στα χρήματά του!

Κι επειδή στην Ελλάδα συνηθίζεται να έχουμε κοντή μνήμη, καλό είναι να θυμηθούμε ότι τόσα χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις παρακαλούσαν τους Έλληνες πολίτες ώστε να αγοράσουν με τις αποταμιεύσεις τους λαικά ομόλογα για να στηρίξουν το Ελληνικό Κράτος με μία επένδυση την οποία χαρακτήριζαν ως εξίσου ασφαλή με τις τραπεζικές καταθέσεις.

Και ήταν πολλοί εκείνοι που τοποθέτησαν από το εφάπαξ, μέχρι τις οικονομίες, ή τα χρήματα από μια αγοραπωλησία, μπορεί και τις αποζημιώσεις απόλυσής τους και τώρα βλέπουν όλα αυτά να εξανεμίζονται.

Ο κ. Παπαδήμος λοιπόν με το ανέκφραστο ύφος που τον διακρίνει είπε: “Σύμφωνα με τις γενικές αρχές που διέπουν τη συμφωνία ανταλλαγής όλοι οι κάτοχοι των ομολόγων πρέπει να αντιμετωπιστούν με ενιαίο τρόπο”.

Και είπε και κάτι άλλο, που αφορά σε έναν τομέα εξίσου ευαίσθητο, αυτό των ταμείων απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι ούτε εκεί είναι νομικά εφικτό να αποκατασταθούν οι ζημιές των Ταμείων από το κράτος. (νομικά εφικτό είναι πάντως απ’ ότι φαίνεται να αλλάξει π.χ. ο νομος Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ)

Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η Πολιτεία όμως στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής, τα έχει στηρίξει και θα τα στηρίζει, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

“Η εγχείριση πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και έκανε λόγο για πλιάτσικο στα ασφαλιστικά ταμεία και τους μικρο-ομολογιούχους, καθώς και για ανήθικη στάση απέναντι σε δημόσιους οργανισμούς, ΝΠΔΔ, πανεπιστήμια νοσοκομεία, τα οποία όπως κατήγγειλε, «καταλήστεψαν οι κ.κ. Προβόπουλος και Βενιζέλος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Βενιζέλος : Ο υπουργός που βάζει χέρι στις καταθέσεις

Καρατζαφέρης: “κ.Παπαδήμο αν δεν ξέρετε τι ψαλίδι μας περιμένει τον Ιούνιο να ρωτήσουμε τον Τόμσεν!”

Λ.Παπαδήμος : Μπορεί να χρειαστούμε και νέο πακέτο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε