Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Βενιζέλος : Ο υπουργός που βάζει χέρι στις καταθέσεις

Βενιζέλος : Ο υπουργός που βάζει χέρι στις καταθέσεις

Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο εξάερωσης της περιουσίας απλών πολιτών που εμπιστεύτηκαν το κράτος και αγόρασαν με τις αποταμιεύσεις τους ομόλογα που τώρα θα κουρευτούν, όσα είναι πάνω από 100.000 ευρώ.

Και ξαφνικά με ένα φτηνό κόλπο επιλεκτικών διαρροών πάμε στον πλήρη εξευτελισμό του κράτους, το οποίο δείχνει έτοιμο να υφαρπάξει αποταμιεύσεις ετών από απλούς έλληνες πολίτες.

Ακούγεται ολόενα και πιο δυνατά πως ο Ε.Βενιζέλος καταλήγει στην απόφαση να συμπεριλάβει στο κούρεμα και τα ομόλογα που έχουν αγοράσει φυσικά πρόσωπα και έχουν ύψος πάνω από 100.000 ευρώ.

Μάλιστα η ”απάτη” βαπτίζεται ως επιτυχής διαπραγμάτευση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, που κατάφερε λέει, διακατεχόμενος κοινωνικών ευαισθησιών, να βάλει όριο στο κούρεμα των ”λαικών” ομολόγων τα 100.000 ευρώ, το όριο δηλαδή που ισχύει και για τις τραπεζικές καταθέσεις.

Προσέξτε τις μεσαιωνικές αντιλήψεις και πρακτικές τους απέναντι στους ”υπηκόους” τους, όπως βλέπουν τους Έλληνες και την παντελή έλλειψη σεβασμού στο μόχθο ετών, δηλαδή στις αποταμιεύσεις.

Τόσα χρόνια επιδίδονταν σε παρακλήσεις προς τους Έλληνες πολίτες ώστε να αγοράσουν με τις αποταμιεύσεις τους λαικά ομόλογα για να στηρίξουν το Ελληνικό Κράτος με μία επένδυση την οποία χαρακτήριζαν ως εξίσου ασφαλή με τις τραπεζικές καταθέσεις.
Και αφού τα κορόιδα βρέθηκαν και αγόρασαν ελληνικά ομόλογα, άλλοι ακουμπώντας τα εφ’ άπαξ τους, άλλοι τα χρήματα από πωλήσεις ακινήτων τους, και άλλοι ακόμα και τις αποζημιώσεις απόλυσης τους, τώρα τους αντιμετωπίζουν ως ελεεινούς κερδοσκόπους, τσεκουρώνοντας τα ομόλογα που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ.

Μάλιστα δεν αποκαλύπτουν πως η θυσία αυτή και ο εξευτελισμός του Κράτους είναι εντελώς μάταιος.Γιατί ξέρει ο κύριος Βενιζέλος πως το σύνολο της εμπιστοσύνης, μέσω ομολόγων, των ελλήνων προς το κράτος είναι περίπου 2 δις ευρώ, ποσό δηλαδή που ούτε για αστείο δεν αρκεί για να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε