Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Λαπαβίτσας σε Guardian: Έρχεται σημαντική παρέμβαση από την Αριστερή Πλατφόρμα – Το Grexit είναι η εναλλακτική μας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη αναφέρθηκε ο Κώστας Λαπαβίτσας σε άρθρο του στο “Guardian” υποστηρίζοντας για άλλη μια φορά ότι το Grexit είναι η εναλλακτική λύση που έχει η χώρα μας.

Ο κ. Λαπαβίτσας στο άρθρο του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: “Μέσα στις επόμενες ημέρες, δεν αποκλείεται να υπάρξει μια σημαντική παρέμβαση από την Αριστερή Πλατφόρμα. Η Ελλάδα χρειάζεται μια ταχεία δημόσια συζήτηση και αναμόρφωση της πολιτικής. Η χώρα έχει τη δύναμη να επιβιώσει και θα το κάνει”.

Αναφερόμενος στο Grexit, τόνισε ότι “η επιλογή εναπόκεινται στον ελληνικό λαό. Παρά τις συχνές αναφορές στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν θερμή υποστήριξη στην Ευρωζώνη, η πραγματικότητα είναι θυμός και απογοήτευση των εργαζομένων, των φτωχών και της μεσαίας τάξης που έχει ρημάξει. Αυτά είναι τα κοινωνικά στρώματα που θα μπορούσαν να θέσουν τη χώρα σε μια διαφορετική τροχιά ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη. Σε αυτό το πλαίσιο, εναπόκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ να επανεξετάσει τη στρατηγική και να φέρει νέο “αέρα” στην ηγεσία του ελληνικού λαού”.

Ο κ. Λαπαβίτσας στο άρθρο του στρέφεται κατά των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης τονίζοντας ότι θα οδηγήσουν σε περαιτέρω συρρίκνωση του ΑΕΠ αλλά και υψηλότερη ανεργία για το διάστημα 2015-16, καθώς κανείς δεν περιμένει ότι θα υπάρξει, ταυτόχρονα, κάποιο πρόγραμμα επενδύσεων το οποίο θα στηριχθεί και από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε.

Κατά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, οι κυβερνητικές προτάσεις αποτελούν “μία μεγάλη οπισθοχώρηση για τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Προσθέτει ακόμη ότι οι θεσμοί αυτό που ουσιαστικά προσπαθούν να πράξουν είναι να επιβάλλουν στην Ελλάδα σκληρά μέτρα λιτότητας ανάλογα με αυτά του πρώτου Μνημονίου το 2010, ενώ εάν οι προτάσεις τους γίνουν αποδεκτές αυτό θα είναι “μία εθνική τραγωδία και ένας πλήρης εξευτελισμός για τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο κ. Λαπαβίτσας υποστηρίζει, ακόμη, ότι κανείς δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται από την επιθετικότητα των προτάσεων, καθώς Ε.Ε. και Ευρωζώνη είναι δέσμιες της λιτότητας, ενώ οι πιστωτές εξακολουθούν – ανόητα όπως υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – να πιστεύουν ότι η λιτότητα “μπορεί να δουλέψει”.

“Το πραγματικό ερώτημα είναι: θα αποδεχθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τις εξωπραγματικές απαιτήσεις των δανειστών; Θα πρέπει να υποκύψει στον εκβιασμό;”, τονίζει ο κ. Λαπαβίτσας και απαντά τονίζοντας ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενος άρση της λιτότητας και εφαρμογή εκ βάθρων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, με τη χώρα να παραμένει στην Ευρωζώνη”.

Σύμφωνα με τον κ. Λαπαβίτσα “η Ελλάδα και η κυβέρνησή του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πλέον πρόσωπο με πρόσωπο με την ανελέητη πραγματικότητα της Ευρωζώνης. Προκειμένου η χώρα να μείνει στο ευρώ οι πιστωτές απαιτούν να υποκύψουμε στον εκβιασμό και να δεχθούμε πολιτικές που θα οδηγήσουν σε εθνική παρακμή”.

ΠΗΓΗ: GUARDIAN

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε