weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Λοβέρδος: Ο Βενιζέλος υπεύθυνος για την συρρίκνωση της παράταξης

Λοβέρδος: Ο Βενιζέλος υπεύθυνος για την συρρίκνωση της παράταξης | Newsit.gr

O κ. Λοβέρδος σήμερα ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικής κίνησης με το όνομα ΡΙΚΣΣΥ. Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ με μια οργισμένη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου. (διαβάστε εδώ)

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε μεταξύ άλλων ότι ανέχθηκε επί μήνες συμπεριφορές βλαπτικές για την Παράταξη. Επίμονα και οργανωμένα βλαπτικές, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Το σημερινό όμως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έτσι αποφάσισε να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο κ. Λοβέρδος απάντησε στην διαγραφή του κάνοντας πιο ξεκάθαρη την πρόθεσή του να δημιουργήσει νεο κόμμα.

Διαβάστε όλη την δήλωση:

«Στηρίζω την κυβέρνηση. Αυτό επιβάλλει το εθνικό και πολιτικό μου καθήκον. Το καθήκον όλων μας απέναντι στην πατρίδα και στους πολίτες. Έχω ξεκαθαρίσει, πως ασκώ τα καθήκοντά μου με αίσθηση ευθύνης, δίχως να αποδέχομαι κυβερνητικά ή κομματικά ανταλλάγματα.

Απέδειξα πολλές φορές με τον πιο σαφή τρόπο, πως μπορώ να διακρίνω και να προτάσσω τη συνοχή και την ενότητα της παράταξης, έναντι του εύκολου δρόμου των προσωπικών επιδιώξεων. Κινήθηκα πάντα θεσμικά και δημόσια. Βοήθησα με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να αποφευχθούν νέες διαιρέσεις στην παράταξή μας, σε πολύ δύσκολες εποχές. Είμαι, λοιπόν, ο τελευταίος που θα δεχόταν συμβουλές για το θέμα αυτό. Πάλεψα μαζί με τους συντρόφους μου σε καλές, αλλά και τραγικά δύσκολες στιγμές. Η διαγραφή είναι μια ακόμη απόδειξη, ότι η αποσυσπείρωση, η συρρίκνωση και η αμηχανία της παράταξης, έχει πολιτικά υπεύθυνους, καθώς και ονοματεπώνυμο.

Ο εγκλωβισμός δυνάμεων σε μονοκομματικές διαδικασίες, που αποτυπώνουν συσχετισμούς, δίχως αντιστοίχηση στο λαό και την κοινωνία, πρέπει να αποφευχθεί. Τιμώ όλους τους πολίτες που εξακολουθούν να στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ. Θα ξανασυναντηθούμε. Η Δημοκρατική Παράταξη, ωστόσο, οφείλει να απευθύνεται στην πλειοψηφία του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού και να φιλοδοξεί κάποια στιγμή και πάλι να μιλήσει για λογαριασμό της.

Με τη σημερινή πρωτοβουλία δηλώνουμε τη συμμετοχή μας στις διαδικασίες ενοποίησης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, των δυνάμεων της ευρωπαϊκής μεταρρυθμιστικής κεντροαριστεράς, των προοδευτικών ανθρώπων αυτού του τόπου. Οφείλουμε να καταλήξουμε σε κοινές θέσεις άμεσης δράσης για το καλό των πολιτών που δοκιμάζονται, οι οποίοι δεν έχουν αντοχή, χρόνο κι ελπίδα. Όλα τα υπόλοιπα, που αφορούν τη δημιουργία κόμματος, την ανάδειξη συλλογικής ηγεσίας θα καθοριστούν στη συνέχεια, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, που θα ενώνουν, αλλά δεν θα εγκλωβίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διστιχός δαιν μπωρό να αιφχιθό στι ναία πρωσπάθηα καλί αιπητιχεία…

 

Ποιά είναι τα βασικά στελέχη της πολιτικής κίνησης Λοβέρδου

 

Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος – Βενιζέλος: Αρκετά σε ανέχτηκα

 

Βενιζέλος: Κίνηση ασέβειας η ανακοίνωση Λοβέρδου

 

ΡΙ.Κ.Σ.Σ.Υ η νέα πολιτική κίνηση από τον Α. Λοβέρδο

#TAGS MM