Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Με λιγότερους υποψήφιους το ΠΑΣΟΚ εκλέγει τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Με λιγότερους υποψήφιους το ΠΑΣΟΚ εκλέγει τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Από τις 9 το πρωί διεξάγεται η ψηφοφορία στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη των 130 μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Οι υποψήφιοι μέχρι χθες το βράδυ ήταν 295, εκ των οποίων 95 γυναίκες, ωστόσο μετά την απόφαση του συνεδρίου για αριστίνδην συμμετοχή των βουλευτών που εκλέχθηκαν τον Μάιο και όχι τον Ιούνιο, αλλά και την καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ της ιδιότητας μεταξύ μέλους της ΚΕ και δημόσιας θέσης, οι υποψήφιοι έχουν μειωθεί κατά 10 περίπου.

Μεταξύ των βουλευτών του Μαΐου ήταν οι: Μιχάλης Καρχιμάκης, Φώφη Γεννηματά, Μανόλης Όθωνας, Χάρης Τσιόκας, Τσώνης, Οικονόμου κ.α., ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά οι ευρωβουλευτές δεν θα μετέχουν ως αριστίνδην μέλη στη νέα ΚΕ και γι΄αυτό το λόγο μόνο η Συλβάνα Ράπτη από τους 8 συνολικά έβαλαν υποψηφιότητα. 

Οι υπόλοιποι μάλιστα σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν θα πάνε να ψηφίσουν σήμερα.

Επίσης κάθε σύνεδρος μπορεί να βάλει μέχρι 24 σταυρούς (20% του 130) με βάση τη  χθεσινή απόφαση του συνεδρίου μετά από σφοδρή αντιπαράθεση.

Να σημειωθεί ότι στη λίστα τω υποψήφιων βρίσκονται περί τους 25-30 πρώην βουλευτές από τη ΚΟ του 2009 και αρκετοί από τους συνεργάτες του Ε. Βενιζέλου.

Διαβάστε
Τι αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ για την κυβερνητική σταθερότητα και την έξοδο από την κρίση

Με ένταση έληξε το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

”Ντου” συνεργατών του Γ. Παπανδρέου στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
 

Χρήστος Παπουτσής: “Το ΠΑΣΟΚ έπεσε”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε