Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μιχελάκης: «Μείζον ζήτημα η ενδοκυβερνητική συνεννόηση»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Η κυβέρνηση δεν κινείται στη λογική κυβέρνησης» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης και μάλιστα παρουσίασε και παραδείγματα για να ενίσχυση τη θέση του κόμματος.

«Στις 14 Ιουλίου του 2010 η ΝΔ είχε κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πάρκων, πρόταση που το ΠΑΣΟΚ τότε την είχε απορρίψει. Το ΠΑΣΟΚ στις 29 Απριλίου του 2011 κατέθεσε ουσιαστικά μια πιστή αντιγραφή της πρότασης της ΝΔ. Πιστή αντιγραφή φράση φράση», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Στην ίδια λογική τον Οκτώβριο του 2010 η ΝΔ κατέθεσε πρόταση νόμου για τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου για την υιοθεσία. «Τόσους μήνες μετά η κυβέρνηση δεν έχει ούτε τοποθετηθεί», πρόσθεσε και έφερε ως παράδειγμα και τις διαφοροποιήσεις στελεχών της κυβέρνησης για το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο.

«Το μείζον ζήτημα είναι η ενδοκυβερνητική συνεννόηση. Άλλα λέει ο ένας άλλα ο άλλος. Υπάρχει αναποτελεσματικότητα στις δράσεις», δήλωσε ο Γιάννης επικαλούμενος δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε τη θέση του κόμματος για το δημόσιο, πρόταση που περιλαμβάνει τρία χρόνια «πάγωμα» στις προσλήψεις και μετά 1 πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις, αλλά και το θεσμό της μισθωτής εφεδρείας.

Παρέμβαση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έκανε ο αρμόδιος Τομεάρχης Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι «όλα τα στοιχεία στον τομέα της οικονομίας πάνε από το κακό στο χειρότερο, ιδιαίτερα μάλιστα για το θέμα της ανάπτυξης».

Παρουσίασε στοιχεία, από τα οποία, όπως είπε, φαίνεται πως η χώρα μας κατέλαβε την 56η θέση μεταξύ 59 χωρών, σημειώνοντας πτώση κατά 10 θέσεις σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

«Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λόγια. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι πράξεις», επεσήμανε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας τις προτάσεις της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βενιζέλος: Δεν χρειάζεται να μας λένε οι ξένοι οτι είναι απαραίτητη η συναίνεση

Σαμαράς: Καμία συναίνεση στο λάθος – Ψήφο μόνο στα σημεία που συμφωνούν

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε