Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μοσκοβισί: Αυτές είναι οι “τεχνικές λεπτομέρειες” του ναυαγίου

Μοσκοβισί: Αυτές είναι οι “τεχνικές λεπτομέρειες” του ναυαγίου

Θα καταλήξουμε σε συμφωνία τη Δευτέρα αναφώνησε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, αποκαλύπτοντας και ποιοι είναι οι «τεχνικοί λόγοι» της… ασυμφωνίας των Βρυξελλών.

Μένουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες είπε αμέσως μετά το ναυάγιο ο «καπετάνιος» Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Μοσκοβισί, μιλώντας στο Europe 1 προχώρησε ένα βήμα ποιο πέρα, διευκρινίζοντας γιατί φτάσαμε ξανά σε άξιεξοδο.

“Μένουν ακόμη ορισμένες τεχνικές παράμετροι προς διευθέτηση, με ποιον τρόπο θα μειωθούν τα επιτόκια επί των δανείων που οι πιστωτές έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα ή με ποιον τρόπο θα μειωθούν τα κέρδη που οι κεντρικές τράπεζες έχουν από τα ελληνικά ομόλογα”, εξήγησε ο Γάλλος υπουργός.

“Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα φθάσουμε σε συμφωνία τη Δευτέρα”, επέμεινε, λέγοντας ότι η ευρωζώνη απέχει ελάχιστα από μία συμφωνία που θα ανοίξει τον δρόμο στην εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

“Η ευρωζώνη θα απειλείτο, εάν δεν επιτυγχάναμε συμφωνία, αλλά για μία ακόμη φορά διαπιστώσαμε ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες. Κατά δεύτερον, έχουμε εγκαταστήσει μηχανισμούς ελέγχου των δεσμεύσεων της Ελλάδας…Για μία ακόμη φορά, βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία”, είπε επίσης ο Γάλλος υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κρίσιμες εξελίξεις αναβάλουν το ταξίδι Σαμαρά στο Κατάρ – Μήνυμα προς δανειστές: Είστε ασυγχώρητοι, αναλάβετε τις ευθύνες σας

Κλώτσησαν την απόφαση για την Ελλάδα σαν… τενεκεδάκι, λίγο παρακάτω! Αδιέξοδο στο Eurogroup, νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα

Ποιο είναι το σχέδιο – Που δεν τα βρήκαν Ευρωπαίοι-ΔΝΤ

Και τώρα τι γίνεται; Πόσο πίσω πάει η δόση;

Το επίσημο ανακοινωθέν του Eurogroup: Μπράβο, κάνατε ό,τι ζητήσαμε…

Απειλή ΔΝΤ: Λύση τη Δευτέρα ή κούρεμα

Οι εταίροι αθέτησαν τη συμφωνία τι θα κάνει η Ελλάδα;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε