Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Μυστήριο” με τα αποτελέσματα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ

“Μυστήριο” με τα αποτελέσματα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ

Η σπουδή των ηγετικών κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ, με εντολή προφανώς στην Εφορευτική Επιτροπή, να μην δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την εκλογή της νέας Πολιτικής Γραμματείας πιστοποιεί την “σφαγή” που υπήρξε κυρίως μεταξύ των “τάσεων” και μεταξύ των κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών προκειμένου να “πλασαριστούν” στη νέα ηγετική ομάδα παρά τω πρωθυπουργώ, ως μέλη του νεοσυσταθέντος 11μελούς Πολιτικού Συμβουλίου.

Από την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως ένα βαθμό αναμενόμενο, με την έννοια ότι σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες όλων των κομμάτων για την ανάδειξη των οργάνων οι προτάσεις των προέδρων δεν περνούν 100%, ωστόσο μυστήριο καλύπτει τι έγινε με τους άλλους 9 από την πρόταση του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος πήρε δηλαδή τις περισσότερες ψήφους, ο Φίλης, ο Βούτσης ή κάποιος άλλος ή ποιος πήρε τις λιγότερες ο Παππάς, ο Δραγασάκης και για πόσες ψήφους έμειναν εκτός η Ο. Γεροβασίλη και ο Αρ. Μπαλτάς, ενώ οι “αντάρτισσες”  Φωτεινή Βάκη και Τασία Χριστοδουλοπούλου που εκλέχθηκαν στις θέσεις τους σε τι σειρά εκλέχθηκαν έναντι και των άλλων στελεχών που ήταν στην πρόταση του προέδρου.

Είναι προφανές ότι το Μαξίμου ενόψει και του ανασχηματισμού, δεν ήθελε με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων να ξεκινήσει ένας φαύλος κύκλος ερμηνειών και περαιτέρω εσωστρέφειας, αν και θεωρείται σίγουρο ότι ο κ. Τσίπρας θα λάβει σοβαρά υπόψη του τη ψήφο των 151 μελών της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής τόσο για τον συσχετισμό των δυνάμεων στο κόμμα όσο και στη συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος. 

Πάντως το γεγονός ότι στην εκλογή του Γραμματέα του κόμματος, που θα είναι εκ νέου ο Παναγιώτης Ρήγας, το 1/4 ψήφισε “λευκό” ή “άκυρο” μαρτυρεί ότι η ΚΠΕ μόνο “λευκή επιταγή” δεν έδωσε στην ηγεσία για την “επόμενη μέρα” του κυβερνώντος κόμματος. 

Για την ιστορία τα 27 μέλη των δύο οργάνων, Πολιτικό Συμβούλιο (θα συνεδριάζει κάθε βδομάδα) και Εκτελεστικό Συμβούλιο που θα συγκροτούν την νέα Πολιτική Γραμματεία (θα συνεδριάζει κάθε μήνα), συν τον Πρωθυπουργό και τον Γραμματέα του κόμματος (σύνολο 29 μέλη) με αλφαβητική σειρά, καθώς οι ψήφοι αναζητούνται, είναι:

Πολιτικό Συμβούλιο

Φωτεινή Βάκη, Νίκος Βούτσης, Γιάννης Δραγασάκης, Ρένα Δούρου, Γιάννης Μπαλάφας, Νίκος Παππάς, Ράνια Σβίγκου, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Εκτελεστικό Συμβούλιο

Δημήτρης Δημητριάδης (Πλατφόρμα 2010), Νάσος Ηλιόπουλος (Ενωτική Κίνηση), Νατάσα Θεοδωρακοπούλου (Ενωτική Κίνηση), Έφη Καλαμαρά (Ενωτική Κίνηση), Πέτρος Καλκαδής (“53”), Κατερίνα Κνήτου (“53”), Πέτρος Καραγιώργος (Ενωτική Κίνηση), Αντώνης Κοτσακάς (Σοσιαλιστική Τάση), Ερμίνα Κυπριανίδου (“53”), Πάνος Λάμπρου (“53”), Άγγελος Μανταδάκης (Πλατφόρμα 2010), Υδραίος Μιχάλης (“53”), Γιάννης Μπουρνούς (Ενωτική Κίνηση), Αναγνωστοπούλου Σία (Πλατφόρμα 2010), Νίκος Σκορίνης (Ενωτική Κίνηση), Άγγελος Χριστόπουλος (Πλατφόρμα 2010).

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε