Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέα “πυρά” Καμίνη κατά Γεννηματά: Πρέπει να τολμάμε και όχι να κρυβόμαστε

Νέα “πυρά” Καμίνη κατά Γεννηματά: Πρέπει να τολμάμε και όχι να κρυβόμαστε

Νέα πυρά κατά της Φώφης Γεννηματά εξαπέλυσε ο Γιώργος Καμίνης με ανακοίνωσή του, με αφορμή την απουσία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου. Ο Δήμαρχος Αθηναίων απαντώντας στην κ. Γεννηματά, αρνήθηκε τις κατηγορίες περί “μικροσυμφερόντων” και προσωπικού οφέλους.

Παράλληλα ο Κ. Καμίνης σημειώνει ότι σε τέτοια θέματα η “δημοκρατική παράταξη” πρέπει να είναι ενωμένη με βάση τις κοινές αξίες. Θα πρέπει επίσης όπως αναφέρει, να υπάρχει η τόλμη για διάλογο, στέλνοντας έτσι και πάλι “μήνυμα” στην Φώφη Γεννηματά για την απουσία της.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Σε πρωινή μου δήλωση (Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017) είχα τονίσει ότι στη σημερινή κοινοβουλευτική μάχη η δημοκρατική παράταξη πρέπει να είναι ενωμένη και να ψηφίσει με βάση τις κοινές μας αξίες.

Παρ όλα αυτά σε ένα θέμα που αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα και στηρίζεται σε σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις η παράταξη εμφανίσθηκε και διχασμένη και μερικώς απούσα.

Κανείς μας δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για αυτή την εικόνα. Η ενότητα, εξυπηρετείται και εμβαθύνεται όταν οι διαδικασίες στηρίζονται σε κοινό πολιτικό αξιακό πλαίσιο.

Η ενότητα δεν κινδυνεύει όταν αναδεικνύουμε και συζητάμε τα θέματα που προκύπτουν. Ίσα ίσα η τόλμη του διαλόγου είναι η δύναμη μας, δεν κρυβόμαστε όπως η Ν.Δ. ή οι σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από προσχήματα.

Και φυσικά δεν συνιστά μικρότητα ούτε σε προσωπικό όφελος αποσκοπεί, η επιμονή στον διάλογο, στην κριτική και στην απαίτηση να κάνουμε πράξη τις κοινές μας αξίες

Γεννηματά: Ψυχραιμία και μέτρο

Νωρίτερα η κ. Γεννηματά με δήλωσή της από το Ηράκλειο όπου βρίσκεται, δήλωσε πως οι αρχικές δηλώσεις του κ. Καμίνη αποσκοπούν μόνο σε προσωπική του προβολή.

Είναι επιλογή μου και απόφασή μου, να πράξω ότι είναι αναγκαίο για να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο της προεκλογικής περιόδου

Γι’ αυτό και δεν θα απαντώ σε κάθε είδους προκλήσεις και μικρότητες, που αποσκοπούν μόνο σε προσωπική προβολή.

Ψυχραιμία και μέτρο. Οι προοδευτικοί πολίτες απαιτούν από εμάς να διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης“.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις