Πολιτική

Νέο πακέτο στήριξης: Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις – Τι θα προβλέπει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το στίγμα της παρέμβασης της κυβέρνησης για τη στήριξη νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών με εθνικά μέτρα στήριξης έδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βερσαλλίες.

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, θα επικεντρώνουν στη στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας και λιγότερο στους «προνομιούχους».

Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα θα κινούνται μέσα το πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού, καθώς τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα και ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο Ε.Ε. για ενίσχυση των κρατών – μελών με πρόσθετους ευρωπαϊκούς πόρους.

«Πρέπει, να παρέμβουμε με έξυπνους τρόπους. Τονίζω, όχι με οριζόντιους τρόπους που θα τους ευνοήσουν τελικά όλους, και τους πιο προνομιούχους. Με έξυπνο τρόπο ώστε να ευνοήσουμε πρωτίστως τους λιγότερο προνομιούχους, τα πιο αδύναμα νοικοκυριά. Αυτά θέλουμε να στηρίξουμε» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Ποια μέτρα επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο σε πλήρη συντονισμό με το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζεται τα εξής μέτρα στήριξης:

– Αύξηση της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου

– Στοχευμένες παρεμβάσεις στις τιμές των καυσίμων με εισοδηματικά κριτήρια – αν και εκτιμάται ότι είναι περιορισμένος ο δημοσιονομικός χώρος – ενδεχομένως και στοχευμένες παρεμβάσεις στις τιμές βασικών προϊόντων.

– Επέκταση του μειωμένου φόρου προστιθέμενης αξίας στην εστίαση και στις μεταφορές και για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

– Για τις επιχειρήσεις συζητείται η αύξηση της επιδότησης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος στο 75% από 50% που ισχύει σήμερα, ανεξαρτήτως τάσης (υψηλή, μεσαία, χαμηλή) αλλά και η παράταση της αναστολής πληρωμής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) από τις επιχειρήσεις που είναι συνδεδεμένες στη Μέση Τάση, η οποία λήγει στα τέλη Μαρτίου.

– Διεύρυνση των μέτρων στήριξης για τους αγρότες.

-Την καταβολή «επιταγής ακρίβειας» κοντά στο Πάσχα.

Ποιοι εξετάζεται να λάβουν «επιταγή ακρίβειας»

Η «επιταγή ακρίβειας», όπως την ονόμασε ο Πρωθυπουργός, αναμένεται να κινείται στη λογική του επιδόματος που δόθηκε τα Χριστούγεννα. Να προβλέπει καταβολή επιδόματος 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και ΑΜΕΑ, καθώς και διπλό ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στους περίπου 250.000 δικαιούχους. Συνολικά το μέτρο εκτιμάται ότι αφορά σε περίπου 1 εκατ. συμπολίτες μας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δόμνα Μιχαηλίδου: Συγγενείς πρώτου βαθμού έχουν τη δυνατότητα να γίνουν προσωπικοί βοηθοί – Αναμένονται να γίνουν εξαγγελίες στη ΔΕΘ για το στεγαστικό
«Είναι ένα πρόγραμμα που τα προηγούμενα χρόνια "τρέχαμε" ως πιλοτικό, πλέον το κάνουμε μόνιμο» τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Η Δόμνα Μιχαηλίδου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέχρι την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή των νέων συντάξεων χηρείας σε 8.500 δικαιούχους
«Συνολικά 8.500 δικαιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να αυξάνονται σημαντικά μέχρι και στα επίπεδα προ της περικοπής που υπέστησαν», τονίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 18
«Σφήνα» Τσίπρα στο ΠΑΣΟΚ βλέπει η Χαριλάου Τρικούπη: «Η χώρα δεν χρειάζεται κατεψυγμένο διπολισμό»
Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να αποτελέσει εκείνος τον «άλλο πόλο» στο δίπολο με την κυβέρνηση, κάτι που επουδενί δεν προτίθενται να επιτρέψουν
O Nίκος Ανδρουλάκης
Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο μεγάλο τεστ του Αλέξη Τσίπρα – Μεσαία τάξη, μισθωτοί, ακρίβεια και στέγη στην πρώτη γραμμή
Στις 2 Σεπτεμβρίου η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει τα χαρτιά της για την οικονομία - Στόχος είναι ένα τετραετές σχέδιο οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, με κοστολογημένες παρεμβάσεις και σαφή κοινωνική στόχευση
Ο Αλέξης Τσίπρας 19
Παύλος Μαρινάκης: Οι συνεπείς επαγγελματίες θα δουν φοροελαφρύνσεις στα μέτρα της ΔΕΘ – Μακάρι να υπήρχαν τα λεφτά για 13ο και 14ο μισθό
Τη μείωση φορολογικών συντελεστών προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ,...
Ο Παύλος Μαρινάκης
26