weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Όλα τα μπουμπούκια στο προεκλογικό πανέρι του Μάη

Όλα τα μπουμπούκια στο προεκλογικό πανέρι του Μάη | Newsit.gr

Στην ευθεία της Άνοιξης δεν προδιαγράφεται τίποτα ανθηρό για το μέλλον του κοινωνικού ακροατηρίου ,που δείχνει να παρακολουθεί αποσβολωμένο τους κομματικούς αρχηγούς να προσπαθούν να χωρέσουν στην πίστα .

Όπως προς το τέλος των πανηγυριών οι όψιμα μερακλωμένοι διαγκωνίζονται με τους κατάκοπους και παραζαλισμένους για να πάρουν τις εντυπώσεις της εξέδρας , ανεξαρτήτως χορού και ρυθμού έτσι και οι ηγέτες των εκλογικών σχηματισμών είναι όλοι επάνω.

Συνήθως σ’ αυτές τις περιστάσεις κυριαρχεί η φαιδρότητα , εξελίσσονται καυγάδες , ακούγονται λόγια μεγάλα και βαριά, ακολουθεί ύπνος ανήσυχος , παράξενα όνειρα και το πρωί το ξύπνημα είναι βαρύ και ανυπόφορο. Πλέον αβάστακτο θα είναι για την διογκούμενη κοινωνία των ελλείψεων και της στέρησης , των νέων της ανεργίας ή του μισθού των τετρακοσίων . Νέοι και γέροι που περιφέρουν στις τσέπες το τελευταίο πεντάευρο του μήνα ,όπως ο μικρέμπορος του αλλάζει θέση στο συρτάρι για να κοροϊδέψει τον εαυτό του πως έχει κάνει σεφτέ.

Σταυροκοπιούνται κρυφά Αντώνης και Βαγγέλης για το 50% ώστε να στείλουν γρήγορα μαντατοφόρο στις Βρυξέλλες , ομνύει ο πρώτος στα πηλίκια και στα ράσα επενδύει ο δεύτερος στο γήπεδο της ρητορικής και παίζει τα ρέστα για τους τηλεμονολόγους . Αντιπαρατίθενται διακριτικά Βορίδης και Χρυσοχοίδης για τους οικίσκους της περιφέρειας Αττικής στην Αμυγδαλέζα. Και το σουρεαλιστικό θα είναι να εξακολουθήσουν να το κάνουν σε δυο εβδομάδες , αν το κάρμα τους το φέρει ν’ αλλάξουν καρέκλες .

Σταυροκοπιούνται οι άνθρωποι και περιμένουν να δουν πως ο Τσίπρας και ο Καμμένος θα βάλουν εφοπλιστές και βιομηχάνους στη μέση . Πως θα αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο προς όφελος του λαού , θα ακυρώσουν την παραγγελία των υποβρυχίων φέρνοντας πίσω τα δις και ρευστοποιώντας τα λάφυρα των αρπακτικών . Πως θα φορολογήσουν δίκαια τον ακίνητο πλούτο που κοστίζει πολλαπλάσια του ετησίου ΑΕΠ ή θα ξεκαθαρίσουν πόσα από τα δεκάδες δις αποταμιευμένα ευρό του εξωτερικού είναι αφορολόγητα .

Θα πει κανείς να γίνουν αυτά και τόσα άλλα κι ας συνεργαστούν άγγελοι , τρίβολοι και διάβολοι. Θα ευχηθούν πολλοί για το θαύμα της αποφυγής των κοινωνικών δεινών έστω κι αν οι καλύτεροι ψάλτες είναι άθεοι . Δεν προσφέρεται δυστυχώς η εποχή για θαύματα και είναι απρόβλεπτο πως θα μυρίζει ο πολιτικός αέρας σε καμιά δεκαριά μέρες . Πάντως ο φυσικός αέρας θα αναδίδει άνοιξη, κι αυτό μοιάζει το καλύτερο αντίδοτο στην απελπισία και στην καλύτερη περίπτωση στην αθυμία , συναισθήματα που οι περιστάσεις γεννούν όλο και σε περισσότερους .

#TAGS MM