Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Όλα τα μπουμπούκια στο προεκλογικό πανέρι του Μάη

Όλα τα μπουμπούκια στο προεκλογικό πανέρι του Μάη

Στη λεωφόρο του Μάη ορίζεται η τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου, εκεί όπου λουλούδια, μπουμπούκια κι αγκάθια ξεχειλίζουν στα πανέρια.

Στην ευθεία της Άνοιξης δεν προδιαγράφεται τίποτα ανθηρό για το μέλλον του κοινωνικού ακροατηρίου ,που δείχνει να παρακολουθεί αποσβολωμένο τους κομματικούς αρχηγούς να προσπαθούν να χωρέσουν στην πίστα .

Όπως προς το τέλος των πανηγυριών οι όψιμα μερακλωμένοι διαγκωνίζονται με τους κατάκοπους και παραζαλισμένους για να πάρουν τις εντυπώσεις της εξέδρας , ανεξαρτήτως χορού και ρυθμού έτσι και οι ηγέτες των εκλογικών σχηματισμών είναι όλοι επάνω.

Συνήθως σ’ αυτές τις περιστάσεις κυριαρχεί η φαιδρότητα , εξελίσσονται καυγάδες , ακούγονται λόγια μεγάλα και βαριά, ακολουθεί ύπνος ανήσυχος , παράξενα όνειρα και το πρωί το ξύπνημα είναι βαρύ και ανυπόφορο. Πλέον αβάστακτο θα είναι για την διογκούμενη κοινωνία των ελλείψεων και της στέρησης , των νέων της ανεργίας ή του μισθού των τετρακοσίων . Νέοι και γέροι που περιφέρουν στις τσέπες το τελευταίο πεντάευρο του μήνα ,όπως ο μικρέμπορος του αλλάζει θέση στο συρτάρι για να κοροϊδέψει τον εαυτό του πως έχει κάνει σεφτέ.

Σταυροκοπιούνται κρυφά Αντώνης και Βαγγέλης για το 50% ώστε να στείλουν γρήγορα μαντατοφόρο στις Βρυξέλλες , ομνύει ο πρώτος στα πηλίκια και στα ράσα επενδύει ο δεύτερος στο γήπεδο της ρητορικής και παίζει τα ρέστα για τους τηλεμονολόγους . Αντιπαρατίθενται διακριτικά Βορίδης και Χρυσοχοίδης για τους οικίσκους της περιφέρειας Αττικής στην Αμυγδαλέζα. Και το σουρεαλιστικό θα είναι να εξακολουθήσουν να το κάνουν σε δυο εβδομάδες , αν το κάρμα τους το φέρει ν’ αλλάξουν καρέκλες .

Σταυροκοπιούνται οι άνθρωποι και περιμένουν να δουν πως ο Τσίπρας και ο Καμμένος θα βάλουν εφοπλιστές και βιομηχάνους στη μέση . Πως θα αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο προς όφελος του λαού , θα ακυρώσουν την παραγγελία των υποβρυχίων φέρνοντας πίσω τα δις και ρευστοποιώντας τα λάφυρα των αρπακτικών . Πως θα φορολογήσουν δίκαια τον ακίνητο πλούτο που κοστίζει πολλαπλάσια του ετησίου ΑΕΠ ή θα ξεκαθαρίσουν πόσα από τα δεκάδες δις αποταμιευμένα ευρό του εξωτερικού είναι αφορολόγητα .

Θα πει κανείς να γίνουν αυτά και τόσα άλλα κι ας συνεργαστούν άγγελοι , τρίβολοι και διάβολοι. Θα ευχηθούν πολλοί για το θαύμα της αποφυγής των κοινωνικών δεινών έστω κι αν οι καλύτεροι ψάλτες είναι άθεοι . Δεν προσφέρεται δυστυχώς η εποχή για θαύματα και είναι απρόβλεπτο πως θα μυρίζει ο πολιτικός αέρας σε καμιά δεκαριά μέρες . Πάντως ο φυσικός αέρας θα αναδίδει άνοιξη, κι αυτό μοιάζει το καλύτερο αντίδοτο στην απελπισία και στην καλύτερη περίπτωση στην αθυμία , συναισθήματα που οι περιστάσεις γεννούν όλο και σε περισσότερους .

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε