Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

ΥΠΟΙΚ: Αρνήθηκαν τμηματική καταβολή των δόσεων οι εταίροι – Μακρύς ο δρόμος των διαπραγματεύσεων

ΥΠΟΙΚ: Αρνήθηκαν τμηματική καταβολή των δόσεων οι εταίροι – Μακρύς ο δρόμος των διαπραγματεύσεων

– Μετά το Πάσχα το Eurogroup – Είναι μακρύς ο δρόμος των διαπραγματεύσεων – Νεο Euroworking Group την Μεγάλη Τετάρτη – Απρόσμενα καλό το κλίμα!
– “Κακός” φόρος ο ΕΝΦΙΑ – Θα αντικατασταθεί αλλά σταδιακά – Με νέους φόρους θα καλυφθεί η τρύπα στον προϋπολογισμό!

Σε απρόσμενα καλό κλίμα έγινε σήμερα το Euroworking Group, σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το Brussels Group δημιούργησε μια καλή βάση για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο η ίδια πηγή είπε ότι οι δανειστές αρνήθηκαν το αίτημα για τμηματική καταβολή των δόσεων.

Η ίδια κυβερνητική πηγή είπε επίσης ότι γίνονται οι τεχνικές αναλύσεις συνεχίζονται σε Αθήνα και Βρυξέλλες και πως δεν είναι σίγουρο ότι πρέπει πρώτα να νομοθετήσουμε για να πάρουμε την δόση.

Το επόμενο Eurogroup προσδιορίζεται για την προγραμματισμένη εδώ και καιρό ημερομηνία στις 24/04 ενώ θα γίνει νέο Euroworking Group την Μεγάλη Τετάρτη.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι υπάρχει σύγκλιση. Αναγνωρίζουν ότι είναι δύσκολες οι διαπραγματεύσεις αλλά υπάρχει η αίσθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία. Η ανάλυση της λίστας είναι λεπτομερειακή και οι εταίροι δεν ζήτησαν μέτρα.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι γίνεται προσπάθεια να δέσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις, υπάρχει πρόθεση να προωθηθούν κάποια βασικά μέτρα που κρίσνονται από όλους αναγκαία για να διαμορφωθεί ένα κλίμα.

Κακός φόρος ο ΕΝΦΙΑ

Ανώτατη κυβερνητική πηγή κάνοντας αναφορά στο καυτό θέμα του ΕΝΦΙΑ είπε ότι είναι ένας κακός φόρος ο οποίος πρέπει να αλλάξει. «Δεσμευόμαστε ότι σταδιακά θα αλλάξει», είπε χαρακτηριστικα και πρόσθεσε ότι δεν έχουμε στόχο να δημιουργήσουμε τρύπα στον προϋπολογισμό. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο νέος φόρος που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ θα βεβαιώνει μεν λιγότερα έσοδα αλλά όπως είπε «θα υπάρχουν και άλλοι φόροι και άλλα δημοσιονομικά ισοδύναμα.»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε