Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Το παιχνίδι της Μέρκελ – Πώς αδειάζει την Ελλάδα και αποθεώνει Σερβία και Αλβανία

Το παιχνίδι της Μέρκελ – Πώς αδειάζει την Ελλάδα και αποθεώνει Σερβία και Αλβανία

Ένα περίεργο παιχνίδι φαίνεται πως έχει αποφασίσει η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, την ώρα που όλη η Ευρώπη έχει το βλέμμα της στραμμένο στην Ελλάδα και περιμένει τις επόμενες κρίσιμες ημέρες για να δουν την τύχη της στη ζώνη του ευρώ ή εκτός από αυτή.

Έτσι η Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισε να επισκεφτεί τα Βαλκάνια και συγκεκριμένα τη Σερβία και την Αλβανία. Κατά την επίσκεψή της στη Σερβία, επαίνεσε τη σερβική κυβέρνηση για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει, λέγοντας πως μπορεί τα μέτρα να είναι σκληρά αλλά θα έχουν αποτέλεσμα.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου αν προτίθεται να βοηθήσει ώστε να μην επαναληφθεί το «ελληνικό σενάριο» η κ. Μέρκελ απάντησε ότι η κατάσταση στη Σερβία είναι εντελώς διαφορετική απ΄ ότι στην Ελλάδα. «Εδώ έχουμε μία κυβέρνηση που επιθυμεί να διαβεί μία όχι και τόσο εύκολη οδό και αυτό θα αποδώσει καρπούς, όπως στις περιπτώσεις της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Είμαι πεπεισμένη για αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ.

Αυτές ακριβώς οι δηλώσεις ήταν το απόλυτο καρφί προς την ελληνική κυβέρνηση που δείχνουν και τις άγριες διαθέσεις της Άνγκελα Μέρκελ προς την Ελλάδα και τη στάση που ίσως θα κρατήσει.

Λίγες ώρες αργότερα, η γερμανίδα καγκαλέριος επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Αλβανία.

Εκεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο, τόνισε ότι η Αλβανία θα υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να γίνει μέλος της ΕΕ, αλλά επεσήμανε πως και η ΕΕ θα πρέπει να αναλάβει τον ρόλο της.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε