Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Παπαδήμος για την απόφαση της Χάγης: “Έτοιμη η Ελλάδα για διαπραγματεύσεις erga omnes”

Έθεσε ως βασική προϋπόθεση την επίτευξη αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος για τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης υπέρ των Σκοπίων για τη διένεξή τους με την Ελλάδα, ο έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος δήλωσε πως η χώρα είναι σε ετοιμότητα για συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας erga omnes (έναντι όλων) υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαδήμος η Ελλάδα παραμένει απόλυτα σταθερή στις θέσεις της ακόμα και μετά τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο κ. Παπαδήμος διευκρινισε πως η Ελλάδα σταθερά επιδιώκει την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Αλλά διευκρίνισε πως προϋπόθεση, όμως, για την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων είναι η επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας. Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση σχέσεων καλής γειτονίας και αμοιβαίας εμπι­στοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπέρ των Σκοπίων η απόφαση του Δικαστηρίου τη Χάγης – Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε